8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCele MAI TARI GADGETURI de la IFA Berlin 2012

Cele MAI TARI GADGETURI de la IFA Berlin 2012

Expoziţia de tehnologie Internationale Funkausstellung Berlin a adunat peste 1.200 de expozanţi şi 200.000 de vizitatori. Pe parcursul celor şase zile au fost lansate numeroase gadgeturi impresionante  

România liberă vă prezintă un top al celor mai importante tehnologii prezentate la IFA 2012: de la computere ultra-performante şi televizoare gigant, la dispozitive portabile la limita dintre tabletă şi smartphone.

Asus ROG TYTAN CG8890

Computerul Asus ROG TYTAN CG 8890 este PC-ul la care visează toţi gamerii înrăiţi. Sistemul, acoperit de o carcasă inspirată, pare-se, din filmele science-fiction, rulează pe un procesor Core i7-3960X cu 6 nuclee. Placa video Nvidia GeForce GTX 690 are 4GB DDR5 şi poate lucra cu până la 4 monitoare simultan. Memoria de stocare este asigurată de două hard-drive-uri SSD de 128 GB, de patru ori mai rapide decât un hard-drive obişnuit.

Pentru a asigura buna funcţionare a sistemului, răcirea se face pe bază de lichid iar carcasa îşi modifică forma pentru o mai bună aerisire a componentelor.

Televizorul Led Sharp Aquos de 90 de inci

Expozanţii de la IFA Berlin vin în întâmpinarea celor care vor să-şi transforme sufrageria într-un cinematograf. Panasonic a lansat televizorul Smart Viera TX-L60ET5 cu diagonala 60 inci (152 cm), Samsung se mândreşte cu ES9000LED Smart TV de 75 inci (190,5 cm), însă ambii producători pălesc în faţa televizorului celor de la Sharp  care  măsoară 90 de inci în diagonală  (228 cm).

Totuşi, preţul Sharp Aquos este unul direct proporţional cu dimensiunea ecranului, doritorii fiind nevoiţi să scoată din buzunare 11.000 de dolari  (aproximativ 80.000 ron),

Sony Xperia T

Xperia T este cel mai nou smartphone high-end al japonezilor de la Sony. Xperia T păstrează elemente din designul curbat al modelului Xperia Arc şi se laudă cu un ecran de 4,6 inci capabil să afişeze imaginile la o rezoluţie de 1280×760 pixeli.

Xperia T face fotografii de o claritate incredibilă şi filmează la rezoluţie HD mulţumită camerei de 13MP. Dimensiunea mare a fotografiilor nu reprezintă o problemă deoarece spaţiul de stocare este de 16 GB, care poate fi mărit cu ajutorul unui card de memorie microSD.  

Singurul defect al dispozitivului Sony este procesorul dual-core de 1,5 GHz  – o alegere ciudată, având în vedere faptul că marii jucători de pe piaţă folosesc deja procesoare cu 4 nuclee.

Sistemul de operare al Xperia T este Adroid 4.0 Ice Cream Sandwich, upgradabil la versiunea 4.1 JellyBean.

Sony Vaio Tap 20

Este o tabletă cu Windows 8 sau un laptop cu touchscreen? Sony Vaio Tap 20 este un exemplu excelent al versatilităţii noului sistem de operare al celor de la Microsoft. Display-ul multitouch de 20 inci ar putea face incomodă folosirea în regim de tabletă, însă dispozitivul este perfect pentru vizualizarea filmelor la rezoluţie înaltă.

În ceea priveşte performanţele, Sony Vaio Tap 20 nu este gadget de neglijat. Acesta funcţionează pe baza unui procesor Intel Core i5-2217U, are o memorie RAM de 4 GB şi spaţiu de stocare de 1TB – suficient pentru 170 de filme HD.

Samsung Galaxy Note 2

Primul Samsung Galaxy Note a şters limitele dintre tablete şi smartphone-uri – prea mare pentru un telefon, prea mic pentru o tabletă.  Cei de la Dell au încercat să intre pe această piaţă cu dispozitivul Dell Streak dar au eşuat. Mulţumită stylusului S-Pen, Galaxy Note a fost un real succes.

Galaxy Note 2 este, practic, o versiune îmbunătăţită a modelului anterior. Display-ul a primit 0.2 inci în plus iar procesorul a fost îmbunătăţit de la 1,4 GHz dual-core la 1,6 GHz dual-core. Sistemul de operare este Android Jelly Bean iar stylusul a primit şi el câteva îmbunătăţiri şi o mulţime de funcţii noi.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă