10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialA inventat Asus GADGETUL SUPREM? Smartphone, tabletă şi laptop într-un singur dispozitiv

A inventat Asus GADGETUL SUPREM? Smartphone, tabletă şi laptop într-un singur dispozitiv

Este un laptop? Este o tabletă? Este un smartphone? Da, da şi… da. Asus a prezentat în cadrul conferinţei Mobile World Conference 2012 un gadget care ar putea schimba complet conceptul de portabilitate.

Este vorba despre Asus PadFone, un smartphone cu un set impresionant de accesorii: o tabletă  cu un ecran de 10.1 inci şi o tastatură detaşabilă. 

Asus PadFone rulează pe sistemul de operare Android 4.0 şi are un procesor dual-core Snapdragon S4 de 1,5 Ghz. Memoria de 1GB RAM permite utilizatorilor să ruleze fără probleme mai multe aplicaţii simultan. Ecranul telefonului foloseşte tehnologia Super-AMOLED qHD, are 4,3 inci şi o rezoluţie de 960×540.

Asus PadFone este echipat cu două camere, una pe spate, care are o rezoluţie de 8MP şi una frontală cu rezoluţia de 1,3 MP.

De la telefon la tabletă

Utilizatorul poate face uşor trecerea de la smartphone la tabletă prin plasarea telefonului într-un compartiment din spatele tabletei. Astfel, se face trecerea de la un ecran de 4,3 inci la unul de 10,1 inci cu o rezoluţie de 1920×1280. Tableta este şi ea prevăzută cu două camere iar durata de viaţă a telefonului este mărită cu 5 ore datorită bateriei suplimentare cu care este echipată tableta.

De la tabletă la netbook

Cu toate că nu puterea de procesare a smartphone-ului Asus PadFone nu este la fel de mare ca a unui netbook, acesta îndeplini nevoile de bază a utilizatorului, existând posibilitatea de a conecta tableta la o tastatură detaşabilă.

Cu toate că nu se ştie exact cât va costa noul gadget al celor de la Asus, este de aşteptat ca preţul să fie destul de mare, având în vedere accesoriile cu care vine echipat smartphoneul PadFone.

Cele mai citite

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă