A fost lansată o aplicație pentru mobil care ajută la găsirea persoanelor dispărute. În primele 24 de ore au fost emise alerte pentru 11 animale şi o persoană dispărută

Trei ieșeni au lansat o aplicație de mobil care ajută la găsirea persoanelor sau a animalelor de companie dispărute. Astfel, utilizatorii aplicației dintr-o anumită zonă, sunt alertați în momentul în care cineva semnalează o dispariție, informează Mediafax.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 12:06

Trei ieșeni au lansat o aplicație de mobil care ajută la găsirea persoanelor sau a animalelor de companie dispărute. Astfel, utilizatorii aplicației dintr-o anumită zonă, sunt alertați în momentul în care cineva semnalează o dispariție, informează Mediafax. La doar 24 de ore de la lansare, s-au înscris deja 57 de utilizatori şi au fost emise alerte pentru 11 animale şi o persoană dispărută.

Ciprian, Andrei şi Corneliu sunt "Găsitorii", cei care au lansat aplicaţia prin care îi ajută pe cei care au pierdut fie pe cineva drag, fie animalul de companie. Aplicaţia gratuită pentru telefonul mobil  a fost gândită în aşa fel încât cei care pierd o persoană sau un animal postează un anunţ, iar cei care se află în zonă primesc alerte.

“Este o aplicaţie care are rolul de a ajuta în găsirea persoanelor şi animalelor pierdute. În momentul în care mi-am căutat câinele două săptămâni, mi-am dat seama cât de greu este un astfel de proces şi cât de dificil se face. În cele două săptămâni am făcut tot ce se poate face, de la anunţuri pe reţelele de socializare, afişe, flyere, luat legătura cu cât mai multe persoane. Aplicaţia scuteşte foarte mult timp, pentru că se poate da o alertă în foarte scurt timp după pierdere, astfel că persoana sau animalul de companie nu poate ajunge foarte departe", a declarat Ciprian Ionescu, unul dintre "găsitori".

Pentru a folosi această aplicaţie, utilizatorii trebuie să se logheze cu un cont de Facebook, iar din acel moment durează cel mult două minute până când anunţul este trimis.

"Cele mai importante informaţii care trebuie introduse sunt în primul rând o fotografie, zona în care a fost pierdută persoana sau animalul, rasa dacă e animal, vârstă sau orice ar ajuta la identificare”, a explicat Corneliu Chiţanu, un alt "găsitor".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...