Funcţiile cerebrale ale unor porci, reactivate parţial de oamenii de ştiinţă

Cercetători din Statele Unite au reuşit să reactiveze parţial funcţiile cerebrale ale unor porci, la după patru ore după ce animalele fuseseră sacrificate, relatează BBC miercuri.

Share

Rl online 0 comentarii

18.04.2019 - 10:33

Descoperirea ar putea alimenta dezbaterea cu privire la bariera dintre viaţă şi moarte şi contribui la găsirea unor noi modalităţi de studiere a unor boli precum Alzheimer.

Studiul a arătat că moartea celulelor cerebrale poate fi oprită şi că unele conexiuni din creier s-au refăcut. Cu toate acestea, creierele animalelor nu au dat semnale de conştienţă.

Rezultatul, obţinut prin pomparea ritmică în creierele animalelor, timp de şase ore, a unui lichid special, care conţinea sânge sintetic pentru transportarea oxigenului şi medicamente pentru încetinirea morţii cerebrale, contrazice ideea privind declinul ireversibil al creierului la câteva minute după ce alimentarea cu sânge s-a oprit.

Studiul, publicat în revista Nature, de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, a arătat o reducere a numărului de celule cerebrale moarte, o refacere a vaselor de sânge şi a câtorva dintre activităţile creierului, cercetătorii descoperind sinapse care funcţionau.

De asemenea, creierul răspundea în mod normal la medicamente şi folosea aceeaşi cantitate de oxigen ca un creier în stare normală.

Comentarii