Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook versus Rusia: Americanii aduc inteligența artificială în luptă

Oficialii Facebook au declarați, marți, că rețeaua de socializare își va întări masiv sisteme de securitate înainte de alegerile parlamentare parțiale din Statele Unite ce vor avea loc în luna noiembrie a acestui an, relatează Reuter.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2018 - 12:51

Odată cu alegerile legislative din noiembrie, Statele Unite se pregătesc pentru încă un val de știri false și manipulări din partea agenților Rusiei, după cum au avertizat serviciile de informații americane în repetate rânduri în ultimele luni.

Facebook, care a devenit ținta unor critici din partea Congresului SUA pentru că nu a intervenit la timp pentru a limita intervenția rusească în alegerile prezidențiale din 2016, a promis, recent, că va implementa o multitudine de măsuri serioase împotriva „invaziei” de fake-news ce pare că va avea loc înainte de procesul electoral. Printre măsurile avute în vedere de gigantul IT american se află și utilizarea unui algoritm de „machine learning” menit să distingă între promovarea de informații false în scop disruptiv și simple postări formulate din ignoranță.

Mark Zuckerberg, boss-ul Facebook, a fost în centrul unei controverse recent, după ce a declarat că afirmațiile false, făcute sincer, nu vor fi șterse de pe rețeaua de socializare, ci doar cele postate în scop manipulator. Acesta a oferit drept exemplu negarea Holocaustului, o opinie în mod evident falsă, dar crezută de unii dintre utilizatori. În măsura în care un text scris pe această temă reprezintă sincer ceea ce crede autorul, acesta nu va fi șters.

Facebook a promis ca va ușura munca pentru depistarea știrilor false. Mai mult, odată ce este stabilit că un articol este „fake news”, acesta va fi semnalat astfel atunci când un utilizator dorește să-l partajeze în rețea. Oficialii companiei susțin că distribuția unor astfel de știri scade cu 80% odată ce este utilizat acest mecanism de semnalizare.

 

Comentarii

loading...