21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechFacebook, despre dezvoltarea propriului avion solar

Facebook, despre dezvoltarea propriului avion solar

Facebook, la fel ca Google, încearcă să extindă acoperirea internetului la nivel mondial, pentru a aduce creştere propriilor afaceri. Ambele companii au în plan diverse strategii în acest sens.

Una dintre aceste strategii este reprezentată de drone sau chiar avioane care să zboare suficient de jos şi de mult pentru a transmite internet în zonele care în mod normal nu au o conexiune stabilă.

Din această categorie făcea parte şi Aquila, un gigantic avion în formă de V, cu aripi foarte lungi şi bazat pe energie solară. Facebook spera să-l poată folosi ca un mijloc de furnizare a unei conexiunii la internet.

Însă, compania americană tocmai a anunţat că renunţă la dezvoltarea lui Aquila, la facilitatea dedicată special şi la cele 16 joburi responsabile de întreţinere şi dezvoltare.

Avionul celor de la Facebook a devenit public în 2015 şi a fost testat pentru prima oară în 2016. A fost un test eşuat, care s-a încheiat cu o aterizare forţată şi defectarea serioasă a avionului.

Fără să ofere foarte multe amănunte, cei de la Facebook s-au limitat în a declara că s-a dovedit că folosirea unui avion pentru internet nu este practic.

 

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă