Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook, amendă maximă din partea statului britanic

Autoritatea britanică pentru protecția datelor, ICO, intenționează să ceară o amendă de 500000 de lire sterline, suma maximă permisă de lege, pentru Facebook, în urma scandalului Cambridge Analytica.

Mihai Cernea 0 comentarii

12.07.2018 - 11:26

Marea Britanie va amenda Facebook cu 500000 de lire sterline (aproximativ 565000 euro) în contextul cazului Cambridge Analytica. Autoritatatea națională a Regatului Unit (ICO) care se ocupă cu protecția datelor susține că Facebook nu s-a asigurat că datele utilizatorilor săi au fost șterse de Cambridge Analytica. Compania americană a anunțat că va răspunde curând raportului ICO, informează BBC News.

Marea Britanie va deschide un dosar penal în cazul SCL Election, compania mamă a Cambridge Analytica, deoarece nu a oferit acces corespunzător autorităților Regatului Unit pe parcursul investigației.

Deși amenda primită de Facebook este în cuantumul maxim prevăzut de lege, aceasta este una dintre cele mai mici sancțiuni primite în Europa de gigantul IT condus de Mark Zuckerberg - în 2017, Comisia Europeană a penalizat Facebook cu 110 milioane euro în contextul scandalului legat de Cambridge Analytica.

Comentarii

loading...