Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Echipa României, vicecampioană mondială la „World Robot Olympiad“

„Microgreens-Vending Machine“, robotul care crește și vinde „microgreens“, plante cu o creștere rapidă, bogate în vitamine, a cucerit Medalia de Argint.

Share

Ticu Ciobotaru 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2018 - 18:19

Echipa care a reprezentat România la „World Robot Olympiad”, Olimpiada Internațională de Robotică, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la Chiang Mai, în Thailanda a reușit o performanță fără precedent, obținând Medalia de Argint și titlul de vicecampioană mondială la Categoria „Open Junior”.

„După 5 ani de la prima participare la World Robot Olympiad, România este vicecampioană la Open Junior. Felicitări echipei MICROBOTS INC.! Suntem mândri de voi!”, au anunțat reprezentanții organizației „World Robot Olympiad Romania”.

Echipa „MICROBOTS INC” este formată din elevii David Călugăru și David Mihai, în clasa a VI-a, respectiv a VII-a, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Ștefan Stoian, elev în clasa a VII-a la Liceul „Mircea Eliade”, mentor fiind prof. Marinela Buruiană. Pentru a răspunde temei de anul acesta a olimpiadei „Food Matters”, cei trei elevi au creat un sistem robotizat de creştere a „microgreens”, plante mici, care au o creștere rapidă, dezvoltând primele frunze imediat după germinare. La ediția de anul trecut a a olimpiadei internaționale, tot o echipă de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, „Robotics Club”, a obținut performanța clasării pe locul 6 cu robotul care se ocupă de creșterea sturionilor.

 

Apeși pe un buton și primești salata de „microgreens“

Proiectul cu care elevii gălățeni au reprezentat România este intitulat „Microgreens-Vending Machine”. Este un sistem robotic autonom care crește micro-plante ce pot fi folosite în hrana de zi cu zi pentru a îmbunătăți aportul de vitamine și nutrienți, în salate și nu numai.

Robotul pregăteşte patul de germinare, însămânţează, udă seminţele şi urcă cutiile în turnul vertical de creştere, pentru a economisi spaţiul. La trei zile după ce seminţele au fost udate, sistemul autonom furnizează printr-un sistem de leduri lumina necesară pentru fotosinteză. După alte trei zile, microgreens pot fi vândute. Tot robotul face acest lucru prin managementul stocurilor. Plantele pot fi utilizate de consumatori pentru hrana zilnică, dar dacă nu sunt vândute, robotul mută tăvile cu microgreens în spaţiul de depozitare, pornind un sistem de răcire.

„Am programat un sistem de management de stoc, aşa că ştim exact unde şi în ce etapă de producţie este fiecare cutie, câte am vândut şi ce am încasat”, a precizat Ştefan Stoian. „Microgreens Vending Machine” poate fi montată oriunde, în supermarketuri sau în sediile unor firme ori instituții publice. „Apeşi un buton şi primeşti o cutie cu microplante pentru salate, care conţin chiar şi de 40 de ori mai multe vitamine comparativ cu o plantă adultă”, a adăugat David Călugăru.   

Comentarii

loading...