6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechDificultati cu care niciun utilizator nu trebuie sa se confrunte atunci cand...

Dificultati cu care niciun utilizator nu trebuie sa se confrunte atunci cand iti acceseaza site-ul

Fie ca e vorba de o simpla prezentare a serviciilor unei firme, fie de un magazin cu profil online, design-ul si functionalitatea website-ului influenteaza intr-o mare masura atitudinea unui client. Acest lucru este valabil in cazul oricaruia dintre noi, atunci cand pasim pragul unui supermarket, mall sau orice alt magazin fizic. Facem asta pentru ca suntem atrasi de modul in care sunt aranjate produsele, de reducerile si ofertele irezistibile, cat si de amabilitatea cu care ne intampina vanzatorii. In sfera online, aceasta „amabilitate” se traduce atat prin caracterul prietenos si functional al site-ului, cat si prin simplitatea cu care un potential client poate gasi ceea ce cauta, toate acestea facand-l sa revina si cu urmatoarele ocazii.

Desigur, site-urile se pot confrunta cu anumite probleme care genereaza experiente neplacute utilizatorilor si ii determina pe acestia sa nu mai revina a doua oara. Pentru a afla daca pagina afacerii pe care o conduci prezinta aceste semnalmente, citeste informatiile din randurile de mai jos cu mare atentie. Apoi, in functie de probleme detectate apeleaza la o firma cu experienta in promovarea online pe toate capitolele de marketing – optimizare SEO, publicitate online, aplicatii de optimizare, aplicatii de analiza, securitate site si asa mai departe. O recomandare in acest sens este Skyranking.ro, agentie care a castigat aprecierea publicului prin serviciile ireprosabile pe care le presteaza.

Iata cateva dintre problemele pe care nicio persoana nu ar trebui sa le intampine in legatura cu website-ul sau.

Incompatibilitatea cu anumite dispozitive

Mai mult de jumatate dintre utilizatorii de Internet acceseaza site-urile direct de pe smartphone sau de pe tableta. Atunci insa cand potentialul client care iti acceseaza site-ul nu il poate „rasfoi” continutul corespunzator, il va parasi in mod instant. Poti verifica daca site-ul tau trece cu brio acest test, accesandu-l de pe un telefon mobil. In cazul in care sesizezi probleme, nu ezita sa apelezi la ajutor specializat.

Dificultatea plasarii comenzilor sau neinregistrarea acestora

Clientii tai sunt nevoiti sa completeze un formular interminabil pentru a putea trimite o comanda sau cosul de cumparaturi nu este atat de vizibil? In aceste imprejurari, mai mult ca sigur te-ai confruntat cu o serie de nemultumiri din partea clientilor care au intampinat dificultati in plasarea comenzilor. Avand in vedere acest lucru, sunt slabe sanse sa mai revina la tine. Nu ii determina pe clientii tai sa isi aleaga alti competitori si ia masuri in aceasta privinta.

Lipsa securizarii site-ului

Certificatul SSL pe care il are implementat majoritatea site-urilor este foarte important, intrucat prezinta o garantie pentru clienti ca informatiile pe care ei ti le furnizeaza se afla in siguranta. Utilizatorul care este avertizat printr-un mesaj specific atunci cand iti acceseaza site-ul ca acesta poate reprezenta un pericol, il va parasi instant. Apeleaza la o firma de promovare online care include serviciul de securitate site, astfel incat implementarile sa fie realizate corect, iar datele actuale sa nu se piarda. In acelasi timp, site-ul tau va creste, pentru ca este considerat de Google un factor de ranking.

Nefunctionalitatea pe o durata lunga a website-ului tau

Chiar daca ai in plan crearea unui site nou sau imbunatatirea celui prezent, este esential ca totul sa se desfasoare pe o varianta de test, pentru a nu afecta comportamentul cumparatorilor tai. In cazul in care site-ul tau nu mai functioneaza pentru o perioada lunga de timp, utilizatorii sunt tentati sa creada ca business-ul tau nu mai exista.

Fara doar si poate, clientii trebuie sa aiba parte de o experienta placuta atunci cand iti acceseaza site-ul, intrucat problemele ii vor face sa renunte si sa il evite. Ia toate masurile necesare pentru ca acesta sa fie unul perfect functional, sub toate aspectele, iar feedback-ul pozitiv venit din partea clientilor nu va intarzia sa apara! 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă