14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechDe ce trebuie curățate hotele periodic?

De ce trebuie curățate hotele periodic?

Straturile groase de grăsime arsă reprezintă o imagine dezolantă pentru orice gospodină și pentru orice proprietar de firmă de catering, autoservire, restaurant sau fast-food. Curățarea unor astfel de depuneri nu este deloc o treabă banală, având în vedere că depunerile afectează pe lângă ventilatoare și tubulatură, evacuarea gazelor arse acumulate.

Legislația chiar prevede, prin Ordinul MAI 112, că toți operatorii din domeniul HORECA, ce dispun de astfel de sisteme de exhaustare a gazelor fierbinți să le mențină în parametri normali de funcționare, pentru a evita izbucnirea unor incendii.

Soluția pentru a scăpa rapid și eficient de bătăile de cap legate de efectuarea unei astfel de operații, deloc plăcută, este aceea de a apela la o firmă specializată în efectuarea unor astfel de servicii. Avantajele apelării la acest tip de servicii sunt imediate și relevante. Vor fi folosite în acest scop aparaturi și soluții profesionale speciale, precum și personal calificat în efectuarea acestui tip de operațiuni.

Curățarea periodică a hotelor reprezintă de fapt aplicarea unor măsuri de mentenanță asupra sistemelor de evacuare a gazelor arse și a vaporilor de grăsimi și previne producerea unor pagube materiale, legate de defectarea sistemelor și de riscul izbucnirii unor incendii.

Este foarte important ca această operație de curățare să fie efectuată de cel puțin două ori pe an. Printre avantaje enumerăm:
• Curățarea periodică a hotelor și a tubulaturii previne depunerea și scurgerea grăsimilor. Pe lângă aspectul inestetic și afumarea pereților, aceste grăsimi odată ajunse în mâncare pot duce la infestarea mâncării și la apariția unor toxiinfecții alimentare.
Curățarea hotelor menține un bun tiraj al hotelor și previne griparea ventilatoarelor. Depunerea de reziduri în interiorul tubulaturii încetinește procesul de evacuare și astfel, gazele mai greu evacuate au mai mult timp pentru a se condensa și se depun mult mai repede.
Curățarea hotelor și a sistemului de ventilație previne acumularea de bacterii și microbi. Depunerea de grăsimi oferă un mediu propice, cald și fertil, pentru dezvoltarea microorganismelor.
• Curățarea periodică a hotelor previne aprinderea depunerilor reziduale ușor inflamabile și a vaporilor de grăsime situați în proximitatea focului, prevenind astfel izbucnirea unor incendii.
Pe scurt efectuarea acestui tip de servicii de mentenanță previne depunerile masive de grăsimi și scurgerea acestora, asigură o bună funcționare a instalațiilor și o bună evacuare a gazelor arse. Se evită astfel apariția mirosurilor neplăcute și contaminarea mâncării cu microorganisme.

Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să asigurăm condiții optime pentru prepararea igienică a mâncării, să evităm eventualele pericole și să menținem aparatura în condiții de siguranță.

Igiena Serv este o companie care furnizează acest tip de servicii de peste 15 ani, dispune de mijloacele necesare-echipamente și soluții pentru efectuarea acestor intervenții, dar și de personal specializat pentru realizarea acestui tip de curățire. Substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății, sunt ecologice și biodegradabile. Cu noi aveți promisiunea ca sunt respectate toate normele de igienă și securitate. Serviciile Noastre vizează atât utilizatorii casnici, cât și pe cei industriali.

Prin întreținerea corespunzătoare a hotelor se prelungește durata de viață a acestora.Apelarea la serviciile profesionale ușurează și eficientizează acest proces!

Articol redactat și publicat de Edcora Agenție SEO

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă