13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechCum va schimba tehnologia fața unei industrii

Cum va schimba tehnologia fața unei industrii

În timp ce în Australia, Marea Britanie sau SUA „new law” se foloseşte deja de 10 ani, în România conceptul este încă privit cu neîncredere.

Implementarea în domeniu a unor servicii cu suport tehnologic are ca scop scăderea prăpastiei dintre nevoile clienților și serviciile oferite efectiv de avocați. Totuși, industria aceasta este foarte rezistentă la schimbare și este blocată într-un model de business care nu încurajează progresul, taxarea la oră fiind doar una dintre caracteristicile acestuia, este de părere Alex Hamilton, fondatorul unei companii care oferă soluții tehnologice pentru firmele de avocatură. Aflat în România pentru a discuta cu o firmă care a început să implementeze acest model de business în avocatură, acesta a explicat pe larg unde se întâlnesc tehnologia și avocatura.

“În principal, utilizarea tehnologiei se referă la drafturi de contracte comerciale, care implică revizuiri și negocieri, dar și la optimizarea serviciilor, pentru a ajuta echipele de avocați in-house să devină mai eficiente. De asemenea, suntem pe cale să lansă câteva produse care includ posibilitatea de a semna contractele online, de a eficientiza managementul contractelor, dar și e a negocia în browser pe un contract existent. Practic, aceste măsuri scad durata de semnare a unui contract de la 6 săptămâni la două săptămâni sau chiar la două zile”, a precizat Hamilton.

Pentru a dezvolta aceste produse, Alex Hamilton lucrează cu programatori din lumea întreagă, inclusiv din România. Deși birourile centrale se află în Marea Britanie, cei mai mulți angajați se află în Cape Town, Africa de Sud. Cei mai mari clienți ai săi sunt companii multinaționale, chiar de nivel global, cum ar fi UPS, HSBC, Deutsche Bank, Sky sau Bursa de mărfuri din Londra. Hamilton spune că se resimte o mai mare rezistență la schimbare în domeniu în țările din Centrul și Estul Europei. În România, o primă firmă de avocatură care dorește să aplice principiile new law și urmează să aplice și soluțiile tehnologice propuse de firma lui Alex Hamilton. 

“În 2017 am simţit nevoia de a schimba ceva în modelul nostru de business. Modelul de business new law ni s-a părut perfect atât pentru echipa noastră, cât şi ca abordare pentru piaţa din România. Dincolo de felul în care aplicăm aceste principii, care presupun o sumă fixă pentru client, vrem să introducem şi câteva servicii noi, care folosesc tehnologia mult mai mult decât suntem obişnuiţi. Previzionăm o creştere de 20% după un an, după implementarea modelului new law, prin care am renunțat la taxarea la oră a clienților.  Am făcut şi un audit intern, iar din acesta a reieşit că angajaţii noştri au apreciat foarte mult flexibilitatea pe care o oferă acest nou model de business. Echipa nu mai este legată 8 ore de birou, chiar şi în timpul zilei poate să facă activităţi personale. Acum există un echilibru mult mai clar între carieră şi viaţă personală”, a explicat Bogdan Ilie, managing partner la AndrewID.

Potrivit lui Alex Hamilton, serviciile oferite de acesta sunt cu 30% mai ieftine decât cele oferite de o firmă de avocatură clasică.

 

 

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă