16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechCum ne influențează lumina din magazine

Cum ne influențează lumina din magazine

Schimbarea luminilor este una dintre cele mai simple și de efect soluții de reamenajare, nu doar într-un spațiu comercial, ci și acasă. Dar faptul că o încăpere capătă un aer modern astfel este doar o mică parte din ceea ce poate un iluminat bun să facă.

 

Poate lumina să influențeze vânzările? Specialiștii în design spun că da: unii retailerii au raportat o creștere a vânzărilor după ce au îmbunătățit sistemele de iluminat din magazine, cu scopul de a crea o atmosferă mai prietenoasă.

 

Studiile arată că rolul iluminatului este însă subestimat. La raft, accentul cade pe ambalaj (cele mai bune ambalaje în față), iar la nivelul întregului magazin, pe alte elemente de design. Un ambalaj bun trebuie însă pus într-o lumină la fel de bună.

 

Un studiu realizat în 2010, în Olanda, a arătat că mulți cumpărători petrec mai mult timp în dreptul rafturilor înconjurate de lumină caldă și mai puțin timp acolo unde lumina este rece. Lumina albă, caldă este cea oferită de LED-uri, iar într-un magazin, este lumina obținută cu astfel de proiectare profesionale.

 

Retailerii pot îmbunătăți iluminatul și, odată cu el, experiența cumpărătorilor în magazin, și în alte moduri:

 

1. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg, Germania, cumpărătorii sunt atrași de contrastele de lumină, care asigură o mai bună percepție a produselor. Lumina albastră este, de asemenea, plăcută ochiului.

 

2. Percepția ne este influențată și de intensitatea luminii. Astfel, un brand poate să pară prietenos sau agresiv în funcție de cât de puternică este lumina care înconjoară produsele.

 

3. Lumina poate modifica ușor starea celor care intră în încăpere. Lumina caldă, de exemplu, relaxează și amplifică sentimentul de familiaritate și confort.  

 

4. Iluminatul vertical, obținut cu ajutorul spoturilor luminoase, îi ajută pe clienți să se orienteze mai ușor în magazin.

 

5. Când vine vorba despre iluminarea rafturilor, accentul trebuie să cadă în jumătatea inferioară, dar fiecare raft are nevoie de spoturi încastrate.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă