Cum arată noul concept de taxi aerian.A TREIA EDIȚIE A SUMMIT-ULUI ANUAL DE TRANSPORT AERIAN ELEVATE

În prima zi a celei de-a treia ediții a summitului anual Elevate, Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș-pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 14.06.2019 - 18:39

Odată cu selectarea orașului Melbourne (Australia) ca primul oraș-pilot Uber Air în afara SUA, compania își consolidează obiectivul de a începe testele de zbor din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023.

Eric Allison, șeful Uber Elevate, a declarat: „Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariția de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane și multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul și, în același timp, sunt silențioase și sigure.“

 

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care să decoleze și să aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) și care vor folosi platforma Uber Air.

Melbourne se va alătura orașelor Dallas și Los Angeles ca orașe-pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 și planuri pentru operațiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunțat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra și Scentre Group, companii australiene de top, și că va lucra alături de parteneri-cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru a crea infrastructura și telecomunicațiile de care este nevoie pentru o rețea de aviație urbană de succes.

Împreună cu ZEO Studio și Bipolar Studio din cadrul Safran Cabin, Uber a dat posibilitatea pentru prima dată să fie experimentată cabina Uber Air. Modelul, expus în cadrul summit-ului, își propune să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL.

 

 

Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilității pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles și Melbourne în 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de opt companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate și construcții noi care să îndeplinească condițiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

Alături de Hillwood, Uber anunță că Related Companies este noul lor partener de dezvoltare care sprijină re-
țeaua Uber Air în Statele Unite. AT&T va lucra cu Uber pentru a explora felul în care conexiunile de tip LTE și 5G pot ajuta atât în inovațiile eVTOL, cât și la dezvoltarea dronelor pentru marfă.

În cadrul summit-ului au fost expuse modelele VTOL ale companiilor Aurora (o subsidiară Boeing), Pipistrel, Karem Aircraft, Bell și Jaunt, acesta din urmă fiind un nou partener.

Cea de-a doua zi a su-mmit-ului a dezvăluit alte progrese tehnologice Uber și viitoarele inițiative, de la noi concepte pentru biciclete și trotinete electrice până la inovații Uber Eats în domeniul livrării de mâncare și la noutăți despre vehiculele autonome. Evenimentul s-a încheiat cu un discurs din partea CEO-ului Uber, Dara Khosrowshahi.

În cea de-a doua zi a summit-ului anual Elevate, Uber a dezvăluit inovații Uber Eats în domeniul livrării de mâncare și noul concept de mașină autonomă gata să intre în producție, realizat în parteneriat cu Volvo.

 

Volvo și Uber au prezentat noul model pentru vehiculele autonome, gata să fie produse în serie. Astfel, SUV-ul Volvo XC90, prezentat în cadrul summit-ului, este a treia mașină dezvoltată împreună și primul model destinat producției de mașini complet autonome. Baza vehiculului XC90 este echipată cu dotări de siguranță care acceptă instalarea rapidă a sistemului autonom Uber, permițând dezvoltarea viitoare a mașinilor autonome în rețeaua Uber ca un serviciu autonom de ridesharing.

Drona care livrează mâncare va fi dezvoltată cu sprijinul tehnologiei Uber Elevate și a rețelei Uber Eats. Prin combinarea tehnologiei inovative Uber Elevate cu rețeaua și expertiza logistică Uber Eats, dronele care livrează mâncare vor micșora timpii de livrare. Faza inițială de testare a fost realizată împreună cu McDonald’s în San Diego și va fi extinsă pentru a include și alte restaurante partenere Uber Eats mai târziu în decursul acestui an.

Uber își propune să înceapă testele de zbor din 2020 și să facă ridesharing-ul aerian disponibil consumatorilor din 2023, începând cu orașele Dallas – Fort Worth și Los Angeles. Uber a încheiat parteneriate cu câteva dintre cele mai experimentate companii producătoare de aeronave ca: Aurora Flight Services (o subsidiară Boeing), Pipistrel Aircraft, Embraer, Bell și Karem Aircraft. De asemenea, Uber a încheiat și parteneriate pe zona de imobiliare cu Hill-
wood Properties. Compania a semnat două acorduri spațiale cu NASA: unul pentru dezvoltarea conceptelor de Management al Traficului fără Pilot și Sisteme Aeriene fără Pilot și un altul pentru explorarea de noi concepte și tehnologii pentru Mobilitate Aeriană Urbană. De asemenea, Uber a semnat un acord de cooperare pentru Cercetare și Dezvoltare cu Comandamentul de Cercetare, Dezvoltare și Inginerie al Armatei SUA, laboratorul de cercetare al armatei urmând să asiste la dezvoltarea și testele Uber Air. Toate acestea includ și o declarație inițială comună privind finanțarea unui fond comun de un milion de dolari pentru dezvoltarea tehnologiei rotoarelor.   

Comentarii