11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCum alegi cea mai buna banda de alergat

Cum alegi cea mai buna banda de alergat

Banda de alergat in interior poate parea un aparat banal la prima vedere, un echipament de fitness pe care oricine il poate avea si folosi. In realitate o banda de alergat buna este un aparat complex, iar alegerea lui trebuie sa se faca in deplinatatea cunostintelor legate de performanțe si caracteristici.

Stim cu totii ca alegerea oricarui obiect pe dimensiuni mai mari pe care il aducem in casa trebuie sa aiba ca prim criteriu incadrarea in spatiul disponibil. Astfel, atunci cand alegem o banda de alergat trebuie sa masuram spatiul in care urmeaza a fi instalata. Daca alegeti sa cumparati dintr-un magazin online de articole si echipamente sportive, atunci verificati dimensiunile acesteia la rubrica de specificatii si apoi masurati locul in care va sta. In magazinele fizice aceste aparate de fitness par mai mici caci spatiul este mai larg si mai deschis, astfel ca este bine sa masurati efectiv aparatul.

Cea de-a doua variabila de baza in alegerea benzii este bugetul. Un aparat mai performant va costa mai multi bani, insa investitia de regula este justificata. Cu toate acestea, incercati sa stabiliti un buget dupa ce faceti un mic studiu de piata si verificati ce anume din acele specificatii extra va vor fi efectiv folositoare (unele sunt gandite special pentru salile de fitness si nu pentru uzul ocazional, acasa).

Un alt criteriu de alegere a aparatului de alergat este dat de calitatea si proprietățile benzii in sine. Aceasta trebuie sa aiba o latime si o lungime adecvata inaltimii voastre si a gabaritului. O banda de alergat buna este mai lata si suficient de lunga pentru a permite unei persoane de 1.90 m sa alerge in siguranta.

Banda trebuie sa fie stabila, sa absoarba socurile produse de utilizator in timpul alergarii, in special la viteze mai mari. Daca banda se misca, se onduleaza sau este slaba, atunci constituie un risc pentru utilizator.

O caracteristica importanta este reprezentata de gradul de inclinare a benzii. Aceasta inclinatie va asigura o mai mare varietate de antrenamente si deci o eficienta sporita. Modelele mai noi ofera si posibilitatea inclinarii inverse, exercitiile fiind astfel si mai complexe.

Panoul de afisare si functionalitatile. Noile modele de benzi de alergat in interior sunt dotate cu numeroase functionalitati ce masoara puls, ritm cardiac, respiratie, numarul de calorii arse, etc. Conectarea cu alte dispozitive pentru o mai buna urmarire a activiatii este tot mai importanta, asa ca este bine sa o aveti in vedere.

O banda buna de alergat este asadar un aparat de uz casnic, sa spunem asa, iar in alegerea lui va fi mereu implicata partea subiectiva a utilizatorului. Cu toate acestea, citeriile mentionate mai sus ajuta la alegerea unui aparat care sa ofere un echilibru intre beneficii si buget.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă