FOTO: Getty images

Coronavirus: Sfaturi de la astronauți pentru viața în izolare

Mai mulți astronauți au oferit sfaturi despre cum să trăieşti și să lucrezi în timp ce ești izolat într-un spațiu mic, în contextul pandemiei de coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2020 - 09:52

Totul în condițiile în care 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume se confruntă cu viața în izolare, din cauza restricțiilor impuse de autoritățile statelor unde locuiesc.

Nick Hague, astronaut american: Trebuie să ai o rutină, să faci un program și să respecți acel program, pentru că astfel, toată lumea din casă știe la ce să se aștepte pe durata zilei. Să ai un control și o anumită siguranță în privința felului în care se va desfășura ziua reprezintă un impuls psihologic imens.

Thomas Reiter, fost astronaut: Aveam o rutină zilnică foarte strictă și cred că este important să menținem o rutină conștiincioasă într-o astfel de situație. Nu doar să trăiești de la o zi la alta, ci să adopți o ordine lucidă pe toată durata zilei și să o păstrezi toată săptămâna. De exemplu, în timpul săptămânii alegeam alimentele care ne plăceau cel mai mult din lada cu mâncare pentru vineri sau sâmbătă seara.

Dumitru Prunariu, fost astronaut român: După acest coronavirus, COVID-19, vom avea o viață diferită. Cum spunea și Rusty, vom avea o nouă realitate, nu știm cum va arăta, nu știm la ce să ne așteptăm după acest COVID-19. Specialiștii spun că va trece după ce 60-70% dintre oameni vor fi infectați.

Comentarii