12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechCoronavirus: Sfaturi de la astronauți pentru viața în izolare

Coronavirus: Sfaturi de la astronauți pentru viața în izolare

Totul în condițiile în care 1,5 miliarde de persoane din întreaga lume se confruntă cu viața în izolare, din cauza restricțiilor impuse de autoritățile statelor unde locuiesc.

Nick Hague, astronaut american: Trebuie să ai o rutină, să faci un program și să respecți acel program, pentru că astfel, toată lumea din casă știe la ce să se aștepte pe durata zilei. Să ai un control și o anumită siguranță în privința felului în care se va desfășura ziua reprezintă un impuls psihologic imens.

Thomas Reiter, fost astronaut: Aveam o rutină zilnică foarte strictă și cred că este important să menținem o rutină conștiincioasă într-o astfel de situație. Nu doar să trăiești de la o zi la alta, ci să adopți o ordine lucidă pe toată durata zilei și să o păstrezi toată săptămâna. De exemplu, în timpul săptămânii alegeam alimentele care ne plăceau cel mai mult din lada cu mâncare pentru vineri sau sâmbătă seara.

Dumitru Prunariu, fost astronaut român: După acest coronavirus, COVID-19, vom avea o viață diferită. Cum spunea și Rusty, vom avea o nouă realitate, nu știm cum va arăta, nu știm la ce să ne așteptăm după acest COVID-19. Specialiștii spun că va trece după ce 60-70% dintre oameni vor fi infectați.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă