Foto: UNICEF

Copiii sunt expuși unui risc crescut în mediul online în timpul pandemiei

Milioane de copii sunt expuși unor riscuri crescute, având în vedere că viața lor se mută tot mai mult în mediul online ca urmare a stării de urgență instaurate pe timpul pandemiei de COVID-19, avertizează UNICEF.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2020 - 20:44

„Pandemia de coronavirus a provocat creșterea fără precedent a timpului petrecut în fața ecranului”, a afirmat directorul executiv al Parteneriatului Global pentru Stoparea Violenței împotriva Copiilor, dr. Howard Taylor, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de UNICEF.

„În urma închiderii școlilor și a măsurilor stricte de izolare, tot mai multe familii recurg la tehnologie și la soluții digitale pentru a le oferi copiilor posibilitatea să învețe, să se amuze și să rămână conectați la lumea exterioară, însă nu toți copiii dețin cunoștințele, abilitățile și resursele necesare pentru a naviga în siguranță în mediul online”, a spus Howard Taylor.

Potrivit UNICEF, peste 1,5 miliarde de copii și tineri au fost afectați de închiderea școlilor din întreaga lume, ca o măsură de protecție împotriva coronavirusului, iar drept consecință, mulți dintre acești elevi învață și socializează mai mult online.

"Prin petrecerea unui număr mai mare de ore pe platformele virtuale, copiii pot fi expuși riscului de exploatare sexuală și ademenire în spațiul online, deoarece agresorii caută să profite de pandemia de COVID-19. Lipsa contactului direct cu prietenii și partenerii poate duce la asumarea unor riscuri mai mari, cum ar fi trimiterea unor fotografii cu caracter sexual, iar timpul mai mare petrecut online, fără un program bine structurat, poate expune copiii la conținut dăunător și violent și la un risc crescut de hărțuire online", avertizează UNICEF.

Comentarii