CNCD a amendat Google pentru o modificare a denumirii Catedralei Neamului. Ce răspunde Google

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, miercuri, să amendeze compania Google România cu suma de 10.000 de lei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 23:09

CNCD a amendat Google pe motiv că, luna trecută, pe Google Maps, numele locului în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în "Catedrala Prostirii Neamului Românesc".

CNCD s-a autosesizat pentru această problemă a hărții.

"Noi am sancţionat compania Google România în primul rând pentru inacţiune. Cu toate că au ştiut de ceea ce s-a întâmplat, ei nu au informat în niciun fel", a declarat, miercuri, Cristian Jura, membru al CNCD.

Potrivit acestuia, amenda a fost necesară "pentru atingeri aduse demnităţii grupurilor religioase în general şi în cazul de faţă aduse atingeri ortodocşilor din România, mai ales că sunt 80 la sută din populaţia România. Sau poate un procent chiar mai mare a fost afectat de această schimbare de tag".

Pe de altă parte, punctul de vedere al companiei Google România, transmis, miercuri seară, ziarului "România liberă", este următorul:

"Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit".

Comentarii