15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechCNCD a amendat Google pentru o modificare a denumirii Catedralei Neamului. Ce...

CNCD a amendat Google pentru o modificare a denumirii Catedralei Neamului. Ce răspunde Google

CNCD a amendat Google pe motiv că, luna trecută, pe Google Maps, numele locului în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în “Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

CNCD s-a autosesizat pentru această problemă a hărții.

“Noi am sancţionat compania Google România în primul rând pentru inacţiune. Cu toate că au ştiut de ceea ce s-a întâmplat, ei nu au informat în niciun fel”, a declarat, miercuri, Cristian Jura, membru al CNCD.

Potrivit acestuia, amenda a fost necesară “pentru atingeri aduse demnităţii grupurilor religioase în general şi în cazul de faţă aduse atingeri ortodocşilor din România, mai ales că sunt 80 la sută din populaţia România. Sau poate un procent chiar mai mare a fost afectat de această schimbare de tag”.

Pe de altă parte, punctul de vedere al companiei Google România, transmis, miercuri seară, ziarului “România liberă”, este următorul:

“Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă