23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCirca 2,6 miliarde de date, expuse prin 2.308 breșe de securitate

Circa 2,6 miliarde de date, expuse prin 2.308 breșe de securitate

Potrivit unui raport întocmit de Risk Based Security, în primul semestru al anului trecut s-au consemnat 2.439 de încălcări sau breşe se securitate, după cum se preciza în raport “Mid-Year 2018 Breach Data QuickView”, realizat de către aceeaşi companie.

“Nu este uşor să te gândeşti la 2,6 miliarde de date expuse ca la o îmbunătăţire, chiar dacă este mai mică decât cele 6 miliarde de date compromise în aceeaşi perioadă, cu un an în urmă. Anul 2018 este remarcabil prin faptul că numărul încălcărilor făcute publice pare să scadă, în timp ce numărul de înregistrări expuse rămâne încă ridicat”, este de părere Inga Goddijn, vicepreşedinte executiv al Risk Based Security.

Raportul citat de Blog Eset România arată, totodată, că doar cinci dintre breşe au expus fiecare câte 100 milioane sau mai multe înregistrări, iar infracţiunea raportată la 1,19 miliarde de înregistrări din baza de date biometrice a Indiei – Aadhaar – de la începutul acestui an, se distinge ca fiind cea mai gravă breşă de date din prima jumătate a acestui an.

În ceea ce priveşte sectoarele în care au fost raportate cele mai multe încălcări, domeniul afacerilor se situează cel mai sus, cu 40% din total, urmat de Sănătate (8,3%), Guvern (8,2%) şi Educaţie (4,5%).

Datele centralizate relevă că frauda a compromis cea mai mare pondere a înregistrărilor (47,5%), în timp ce hacking-ul (54,6%) a fost responsabil pentru cele mai multe incidente. Ierarhia este completată de phishing-ul credenţialelor şi, ulterior, folosirea acestora pentru a pătrunde în anumite sisteme sau servicii.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. În plus, Eset publică “Virus Radar” – un instrument de monitorizare în timp real, o Bază de Cunoştinţe ce oferă suport produselor Eset şi Eset.ro care prezintă pe larg suitele şi produsele antivirus şi de securitate online pe care companie la realizează. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă