7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechCercetătorii internaţionali fac progrese în crearea de embrioni artificiali

Cercetătorii internaţionali fac progrese în crearea de embrioni artificiali

Potrivit experţilor, rezultatele sugerează că embrionii umani vor putea fi creaţi într-un mod similar, un pas care ar permite oamenilor de ştiinţă să folosească embrioni artificiali în loc de unii reali pentru a cerceta stadiile incipiente ale dezvoltării umane.

Echipa, condusă de Magdalena Zernicka-Goetz, profesor la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, a creat anterior o structură simplă, asemănătoare unui embrion de şoarece. În acest scop au fost utilizate două tipuri de celule stem şi un schelet tridimensional pe care să se dezvolte acestea.

Potrivit lucrării publicate luni în jurnalul Nature Cell Biology, cercetătorii au dezvoltat în continuare structurile, folosind trei tipuri de celule stem, permiţând un proces numit gastrulaţie, un pas esenţial în care celulele embrionare încep să se autoorganizeze într-o structură corectă pentru formarea unui embrion.

”Embrionii noştri artificiali au trecut prin cel mai important eveniment de viaţă într-o cultură de celule. Aceştia sunt acum extrem de apropiaţi de embrionii reali”, a afirmat Zernicka-Goetz într-un comunicat.

Zernicka-Goetz a spus că echipa ar trebui să fie capabilă să înţeleagă cum interacţionează cele trei tipuri de celule stem pentru a permite dezvoltarea embrionului. Şi, prin modificarea secvenţei biologice într-un tip de celulă, ar trebui să poată vedea cum este afectat comportamentul altor tipuri de celule.

”O mare parte din sarcinile pierdute se produc la începutul dezvoltării embrionare şi totuşi acest stadiu este foarte puţin cunoscut. Acum avem o modalitate de simulare embrionară în cultura de laborator, aşa că ar trebui să fie posibil să înţelegem exact ce se întâmplă în timpul acestei perioade remarcabile în viaţa unui embrion şi de ce eşuează uneori acest proces”, a spus Zernicka-Goetz.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă