Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centrele de date Google sunt gestionate de un sistem de inteligenţă artificială

Google anunţă că a început să folosească inteligenţa artificială pentru optimizarea condiţiilor din centrele de date proprii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 09:04

Mai multe centre de date care găzduiesc servere Google au fost trecute pe pilot automat prin mutarea deciziilor privind întreţinerea de la oameni la un sistem de inteligenţă artificială.

La fiecare cinci minute, AI-ul verifică miile de senzori care măsoară condiţiile serverelor şi alege automat cea mai bună măsură. De exemplu, inteligenţa artificială va decide cât şi cum să răcească serverele dacă acestea rulează la o temperatură prea mare.

AI-ul este supervizat de operatorii centrelor de date, care pot interveni dacă observă că decizia AI-ului poate crea probleme.

Inteligenţa artificială folosită în acest caz se bazează pe modelele de învăţare mecanică, adică acţionează pe baza tonelor de date procesate pentru a alege cea mai bună cale de urmat.

Conform oficialilor Google, cheltuielile cu energia folosită pentru răcirea serverelor a scăzut în medie cu 30% după ce aceasta a revenit în sarcina AI-ului.

Dincolo de eficientizarea propriilor „ferme de servere”, Google încearcă să-şi promoveze AI-ul în speranţa că l-ar putea vinde şi altor companii ale căror sisteme ar putea fi gestionate mai eficient de inteligenţa artificială.

Comentarii

loading...