14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCele mai populare 5 mituri despre noile tehnologii

Cele mai populare 5 mituri despre noile tehnologii

Primele telefoane i-au făcut pe unii să se întrebe dacă nu cumva ar putea comunica cu lumea de dincolo prin intermediul lor. Astăzi, suntem tot mai dependenți de tehnologie, dar încă nu știm bine cum funcționează.

 

Am cules câteva dintre cele mai cunoscute mituri care înconjoară noile tehnologii și iată ce am aflat:

 

1. Camerele foto cu mulți megapixeli fac fotografii mai bune

Fals: mai importante decât pixelii (puncte digitale care dau rezoluția unei fotografii, mai multe astfel de puncte făcând posibilă mărirea sau tăierea unei imagini fără a-i afecta calitatea) sunt viteza de pornire a aplicației pentru camera foto de pe telefon, viteza de focalizare, stabilizarea optică a imaginii, o reproducere fidelă a culorilor, dar și lumina și chiar abilitățile celui care fotografiază. Totuși, o cameră de 5 megapixeli este mai bună decât una de 1,3 megapixeli, dacă pozele vor ajunge pe Instagram sau pe Facebook, unde sunt redimensionate.

 

2. Jocurile video schimbă comportamentul celor care le utilizează

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din York, Marea Britanie, teoria potrivit căreia jocurile video ar face mai violent comportamentul utilizatorilor nu este susținută de realitate. Un alt studiu, realizat la Universitatea din Glasgow, asupra a 11.000 de copii din Marea Britanie, nu a identificat o legătură între jocurile video și schimbările de comportament la copii, dar a arătat, în schimb, că petrecerea a mai mult de 3 ore zilnic în fața televizorului are, într-adevăr, efecte nedorite asupra comportamentului copiilor de 5 ani.

 

3. Dacă lași telefonul prea mult la încărcat îi distrugi bateria

Mit vechi, demontat astfel: telefoanele moderne, echipate cu acumulatoare litiu-ion, sunt suficient de performante cât să nu aibă o astfel de problemă.

 

4. Dispozitivele de fumat care încălzesc tutunul nu sunt cu nimic diferite de țigările tradiționale

Nimic mai fals: dispozitivele de tip heat-not-burn, precum IQOS sunt cât se poate de diferite față de țigările cu aprindere: încălzesc tutunul, fără să îl ardă, și fac astfel uitate fumul, scrumul și mirosul persistent, aerosolul eliberat fiind, în același timp, mai puțin supărător pentru cei din jur. Dar asta nu e tot: un studiu realizat recent de Public Health England (un organism executiv al Ministerului Sănătății din Marea Britanie), arată că dispozitivele care încălzesc tutunul, fără ardere, sunt cu 95% mai puțin nocive, comparativ cu țigările clasice.

 

5. Dacă navighezi “incognito”, îți ștergi urmele pe internet

Nici vorbă: doar cei care folosesc același computer ca și tine nu îți vor putea monitoriza activitatea (nu vor putea vedea istoricul vizitelor online). Asta nu înseamnă, însă, că ești invizibil pentru site-urile pe care le vizitezi.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă