13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechCele mai performante 5 telefoane în 2018 - Samsung Edition

Cele mai performante 5 telefoane în 2018 – Samsung Edition

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/black-samsung-android-smartphone-on-top-of-brown-wooden-tablke-214487/

 

 

Segmentul de telefonie mobilă este unul dintre cele mai interesante și merită urmărit în permanență, pentru că oferă de la an la an surprize atât pentru consumatorii finali, cât și pentru concurență. Supremația la nivel mondial? Evident că este asigurată de Apple vs Samsung, însă nici smartphone-uri precum Huawei sau Google nu stau chiar rău, iar viitorul nu poate fi altfel decât unul absolut strălucitor pentru acestea.

 

Dar ce oare înțeleg oamenii printr-un “telefon performant”, în condițiile în care cele mai multe device-uri deja existente pe piață pot satisface principalele nevoi ale utilizatorilor: mailuri, Facebook, Instagram, jocuri etc. De aceea, astăzi ne ocupăm de cele mai bune telefoane mobile Samsung ale acestui an (2018), pentru a descoperi împreună ce înțelege un producător de top printr-un “smartphone performant”. Să începem:

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy A8

Samsung Galaxy Note 8

 

Samsung Galaxy S9

 

Samsung Galaxy S9 este un smartphone de nota 10. Față de predecesorul său, diferențele de dimensiune înseamnă aproximativ 1 cm în plus sau în minus, iar designul lui Samsung Galaxy S9 (la fel ca și ca la Samsung Galaxy S9 Plus) îl face extrem de plăcut ochiului, așezându-se totodată fără probleme în palmă.

 

Galaxy S9 vine cu o cameră cu senzor de 12 MP, iar lentilele cu apertură variabilă (f/1.5-2.4) permit o focalizare excelentă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Samsung Galaxy S9 dispune de o cameră frontală de 8 MP, cu o lentilă cu diafragmă de f/1.7.

 

Pentru Europa, procesorul este un Exynos 9810, ce face o treabă absolut uimitoare, atunci când este pus la treabă alături de unitatea grafică performantă Mali-G72 și RAM-ul de 4GB. Fără nicio ezitare, putem spune despre Galaxy S9 ca este cel mai bun smartphone Samsung al momentului.

 
 
 

Samsung Galaxy S8
 

 

 

Dimensiune sunt primul lucru pe care le remarci la acest smartphone deosebit, un telefon ce îți vine ca o mănușă, atunci când îl ții în palmă. Este foarte ușor (155g), iar lățimea redusă a acestuia (68,1 mm) și curbura display-ului oferă un confort sporit utilizatorilor.

 

Însă nu doar dimensiunile l-au adus în acest top pe Samsung Galaxy S8, unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale anului 2018, indiferent de marcă. Camera este de 12 MP, cu o deschidere a diafragmei de f/1.7, fiind gata să surprindă cele mai clare cadre, după doar 2 apăsări succesive ale butonului Power.

 

Dacă îți pasă de detalii, află că acest Samsung nu ignoră absolut nimic, așa că te vei bucura de poze uimitoare, în care se vad bine până și cei mai mici stropi de ploaie. Nici nu trebuie să ții luminozitatea setată la 100%, pentru că doar un nivel de 25% al luminozității este suficient pentru a te bucura de aceleași imagini clare și vii.

 

 

Samsung Galaxy S7

 

 

Chiar dacă Samsung Galaxy S7 și-a pierdut poziția de “cel mai bun flagship Samsung” rămâne în continuare extrem de competitiv, prin funcțiile sale, designul cu linii cursive și proporțiile inspirate ale materialelor.

 

Ecranul Super AMOLED nu poate dezamăgi, iar imaginile surprinse apar extrem de clare, prin culori vii și detalii uluitoare ale cadrelor. Capacitatea de stocare a telefonului este de 32 GB, însă poate fi extinsă până la 200 GB, cu ajutorul unui micro SD.

 

Dispune de o cameră de 12 MP cu diafragmă de f/1.7, iar tehnologia Dual Pixel permite o focalizare aproape instantă a imaginilor pe care vrei să le surprinzi, fie că faci o fotografie, fie că faci un clip video.

 

Samsung Galaxy A8

 

Cu toate că nu este un flagship al celor de la Samsung,  Galaxy A8 dispune de un display edge-to-edge și un raport 18:5:9. Comparativ cu Samsung Galaxy S8, A8 este cu 20 de grame mai greu, iar butonul său de Home nu este dotat cu senzor de presiune.

 

Samsung Galaxy A8 vine cu o cameră de 16 MP, ce prezintă o diafragmă de f/1.7. Camera este dotată cu autofocus și detectare a fețelor. Camera principală poate filma la o rezoluție maximă de 1080p, cu o viteză de maxim 30 de cadre pe secundă.

 

Bateria lui Samsung Galaxy A8 (3000 mAh) te poate ține o zi întreagă, fiind asemănătoare cu cea pe care o întâlnim la Samsung Galaxy S8. În funcție de modul în care tu folosești acest smartphone, bateria poate ține între 11-12 ore (net, live streaming) și 16 ore (muzică).

 

Samsung Galaxy Note 8

 

Galaxy Note 8 este un business smartphone, de aceea, designul acestui device este mult mai sobru decat cel al telefoanelor despre care am discutat mai sus, prin linii mult mai unghiulare, dimensiuni generoase și celebrul PEN. Sticla este materialul predominant de pe aceste telefon, ce vine cu o peliculă de sticlă atât pe față, cât și pe spate, compactate de o carcasă metalică.

 

Samsung Galaxy Note 8 se descurcă excelent, atunci când vrei să rulezi aplicații sau să te uiți la clipuri video, lucru pus la dispoziție de procesorul Exynos 8895 + memoria RAM de 6GB. Așa cum îi stă bine unui smartphone utilizat zilnic într-un mediu de muncă dinamic.

 

Samsung Galaxy Note 8 dispune de o baterie de 3300 mAh, ce oferă o super-autonomie de 22 de ore. Telefonul rezistă cu bine la o utilizare zilnică medie spre intensă: convorbiri, foto, net, jocuri.

 

Cele mai performante telefoane Samsung din 2018 pot fi comandate online chiar acum de pe f64.ro. Îți poți cumpăra un Galaxy S9 sau un Samsung Galaxy S9 Plus de la F64, la fel de bine cum o poți face în cazul în care alegi să îți cumperi un Note 8 sau un A8. Dacă tot te afli pe site, nu uita să îți cumperi și husă sau folie de sticlă pentru telefonul tău Samsung, astfel încât să nu pățească nimic, indiferent de mediul în care îl utilizezi.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă