Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: wikimedia

Cea mai misterioasă stea observată până acum. Care sunt ultimele date obținute despre ea

Oamenii de ştiinţă au eliminat definitiv ipoteza unei infrastructuri extraterestre uriaşe aflate în jurul misterioasei stele "Tabby", informează miercuri AFP citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.01.2018 - 23:09

Această ipoteză fusese avansată pentru a explica puternicele variaţii de luminozitate ale sale, uneori bruşte şi de durată, care sunt de acum înainte atribuite unor nori de praf cosmic.

În octombrie 2015, astronomul american Jason Wright de la Universitatea de Stat Pennsylvania, a generat titluri majore în presa internaţională după ce a sugerat că acel fenomen straniu ar putea fi explicat prin prezenţa unei sfere Dyson, o megastructură alcătuită din sateliţi solari, construită de o civilizaţie extraterestră pentru a capta energia unei stele.

A fost nevoie de mai multe luni de observaţii pentru ca o echipă formată din peste 200 de astrofizicieni să respingă această ipoteză.

"Praful este cauza cea mai probabilă pentru aceste variaţii de luminozitate a stelei", a explicat Tabetha Boyajian, profesor la Universitatea de Stat Lousiana şi coordonatoarea noului studiu, ce a fost publicat miercuri în The Astrophysical Journal Letters.

Comentarii

loading...