Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce efecte nocive pot avea comunicațiile 5G

Tehnologia comunicațiilor 5G, în curs de implementare în diderite țări, ar putea afecta capacitatea sateliţilor de a furniza date despre fenomenele meteo extreme, avertizează un studiu prezentat de presa internațională.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2019 - 10:55

Specialiști din domeniul meteorologiei se tem că tehnologia 5G ar putea altera precizia sateliţilor în ceea ce privește furnizarea de date despre fenomenele meteo extreme, relatează un articol din ziarul britanic The Guardian.

Avertismentul a fost lansat de Tony McNally, cercetător la European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Reading (ECMWF), care susține că el și colegii lui „suntem extrem de îngrijoraţi”.

În opinia lui Tony McNally, utilizarea la scară globală a sistemului 5G ar „putea ajunge să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”.

Concret, rețelele 5G ar putea afecta senzorii hipersensibili ai sateliţilor care monitorizează schimbările atmosferice. Printre parametrii meteo înregistrați de sateliți se află vaporii de apă, ploaia, zăpada, pătura de nori și conţinutul de gheaţă.

Comentarii