Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Boala" Apple s-a "transmis" și la Samsung

Apple a recunoscut că a redus, cu bună știință, performanțele telefoanelor, odată cu trecerea timpului, pentru a preîntâmpina eventuale probleme cu bateriile de la iPhone. Mai nou, și rivalii de la Samsung sunt acuzați de aceleași practici.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 11:19

La începutul acestui an Apple a fost acuzat că a redus performanţele iPhone-urilor mai vechi prin reducerea frecvenţei procesorului, iar compania americană a recunoscut că a făcut acest lucru pentru a păstra autonomia device-urilor. Scandalul este încă în plină desfăşurare, Apple fiind dat în judecată de foarte mulţi utilizatori.

Cu toate acestea, se pare că nu doar Apple practică astfel de strategii. Mai nou şi Samsung este suspectat că a oferit pe telefoane mai vechi câteva actualizări software menite să diminueze în mod nejustificat performanţele acestora. Primele acuzaţii oficiale vin din Italia acolo unde Consiliul Concurenței din Italia (AGCM) afirmă că atât Samsung, cât şi Apple, au redus performanţele smartphone-urilor mai vechi sub pretextul uzurii anumitor componente hardware. Principalul obiectiv al acestei strategii era acela de a convinge utilizatorii să facă trecerea la terminale noi.

În acest moment autorităţile din Italia investighează cazul, iar dacă aceste practici vor fi confirmate, cele două companii riscă amenzi de câteva milioane de euro. Dacă Apple a recunoscut deja această practică, Samsung însă neagă toate acuzaţiile şi confirmă că va colabora cu autorităţile italiene pentru a clarifica situaţia.

Comentarii

loading...