Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Volvo XC40 se pregătește să redefinească segmentul SUV-urilor sub-compacte

Suedezii sunt pe cai mari. După S/V90, au început ofensiva SUV ”full-size” cu XC90. Apoi, a urmat noul SUV compact XC60. Iar acum, Volvo pregătește terenul pentru intrarea lui XC40 în segmentul SUV-urilor sub-compacte.

Share

Răzvan Scăeşteanu 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2017 - 17:26

Suedezii sunt pe cai mari. După S/V90, au început ofensiva SUV ”full-size” cu XC90. Apoi, a urmat noul SUV compact XC60. Iar acum, Volvo pregătește terenul pentru intrarea lui XC40 în segmentul SUV-urilor sub-compacte, alături de modele precum Audi Q2, Mini Countryman, Mercedes GLA sau BMW X1.

Până vom vedea ”utilajul”, probabil în 2018, teasing-ul a început soluțiile inovatoare gândite și dezvoltate pentru rezolvarea unor probleme cu care utilizatorii se confruntă zilnic - lipsa spațiilor de depozitare adecvate și funcționale în interiorul mașinii. Iar Volvo spune că XC40 va fi lider în  segmentul SUV-urilor mici premium din punctul de vedere al spațiului, al zonelor de depozitare și funcționalității lor.

Ca parte a procesului de dezvoltare pentru noul XC40, echipa Customer Research de la Volvo Cars a investit timp pentru a înțelege modul în care locuitorii orașelor din întreaga lume aleg să folosească mașina zilnic și, mai important, cum își depozitează obiectele în vehiculele lor. Simultan cu aceste cercetări, clienții Volvo au fost întrebați ce îmbunătățiri și-ar dori pentru interiorul mașinilor pe care le conduc.

"Pe măsură ce am discutat cu oamenii despre cum și unde își depozitează zilnic lucrurile pe care le iau cu ei în mașină, ne-a fost destul de clar că majoritatea modelelor existente pe piață prezintă mari dezavantaje în această zonă. Telefoanele alunecă de pe consola de bord, bagajele și cumpărăturile riscă în mod constant să se răstoarne peste pasageri, în timp ce șoferii încearcă cu dificultate să scoată cardurile din portofele. Ne-am propus să rezolvăm punctual aceste situații dar și multe alte probleme pe care le-am remarcat", spune Louiza Atcheba, Model Brand Manager pentru seria 40 de la Volvo Cars.

De exemplu, pentru a oferi un spațiu de depozitare optimizat în portierele noului XC40, designerii Volvo au ales o abordare cu totul nouă. Prin repoziționarea difuzoarelor de pe fețele ușilor și plasarea unui subwoofer sub bord, aceștia au creat suficient spațiu de stocare astfel încât, în acest compartiment, să intre un laptop, o tabletă sau câteva sticle de apă.

În torpedou a fost adăugat un cârlig retractabil care permite depozitarea în siguranță a unor pungi mici, precum cele cu mâncare. Iar ambele locuri din față oferă un spațiu de depozitare sub scaun, suficient de mare pentru o mini-tabletă sau alte obiecte de dimensiuni reduse.

De asemenea, noul XC40 dispune de sloturi pentru cardurile de credit și service, care, astfel, pot fi inserate cu ușurință în consola de bord, fiind disponibile imediat atunci când ai nevoie de ele. Consola de sub cotieră oferă un spațiu generos de depozitare, prevăzut cu o cutie pentru servețele. Iar un coș special, detașabil, va permite pasagerilor să scape cu ușurință de deșeuri.

În portbagaj, SUV-ul sub-compact Volvo va dispune de un sistem inteligent de pardoseală, care se pliază și separă bagajele, astfel încât să permită utilizarea completă a spațiului, fără a mai fi necesară îndepărtarea ei. Iar mecanismul electric de pliere al scaunului din spate va facilita transformarea lui într-o suprafață plană prin simpla atingere a unui buton.

Citește totul despre:

Comentarii