21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVolkswagen vrea să renunțe la unul dintre modele. Precedentul s-a întâmplat la...

Volkswagen vrea să renunțe la unul dintre modele. Precedentul s-a întâmplat la Renault

Producătorul auto german Volkswagen vrea să renunțe la vrea să renunțe la modelul Polo în 3 uși, pe fondul unei cereri în scădere și pentru a reduce costurile cu circa 200 milioane euro. Un astfel de precedent există și la alți producători, precum Renault.

Volkswagen Polo urmează să primească o versiune revizuită în 2017, astfel că producătorul german vrea ca tot de atunci să renunțe la versiunea în 3 uși a modelului. Polo va mai fi disponibil pe piață doar în versiunea cu 5 uși, conform unor surse din interior, citate de ANE.

Citește și FOTO. Prima Mașină 2015: Ce autoturisme noi își pot cumpăra tinerii cu un avans de 700 euro

O situație similară a avut loc la Renault, care, o dată cu lansarea noului Clio, a renunțat la varianta în 3 uși a hatchback-ului de clasă compactă.

Polo, cu toate versiunile sale, a fost în 2014 al patrulea cel mai bine vândut model, după Golf, Ford Fiesta și Clio. 

Volkswagen vrea să reducă toate costurile cu până la 5 miliarde euro până în 2017, iar renunțarea la modele neprofitabile face parte din plan. De asemenea un alt model care va ieși de pe piață este decapotabila Eos. Inclusiv Beetle este urmărit cu atenție de conducere, care ar vrea să-l tragă de asemenea pe linie moartă.

În schimb citadina producătorului german, Polo, va trece la platforma MQB, fiind unul dintre puținele modele care încă nu au făcut acest pas. 

Volkswagen va avea un nou șef din 2017, când Martin Winterkorn, actualul CEO, va fi înlocuit.

Citește și Winterkorn, șeful Volkswagen, ar putea fi înlocuit de foști manageri ai BMW sau Mercedes

 

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă