13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Adrenalin - Câștigă un DVD cu istoria competițiilor de turisme BMW...

VIDEO: Adrenalin – Câștigă un DVD cu istoria competițiilor de turisme BMW din 1960 până în prezent

În industria curselor de mașini circulă de zeci de ani o expresie cunoscută de toți pasionații auto – Dacă vrei să câștigi competițiile de Formula 1 trebuie să conduci un Ferarri, dacă vrei să câștigi competițiile de turisme trebuie să conduci un BMW.

În anii ’60, cursele turismelor au devenit pilonul central al activităţilor BMW în motorsport. Hans Stuck Junior, la comenzile unui BMW 700, a câştigat titlul naţional în Germania, în 1960. A fost primul succes. A urmat apoi perioada anilor 1973-1979 și alte şase titluri în Campionatul European de turisme câştigate datorită modelului BMW 3.0 CSL.

În 1984, BMW 635 CSi Coupé a triumfat în campionatul nou înfiinţat – Deutsche Tourenwagen Meisterschaft și apoi a urmat epopeea BMW M3, cea mai cunoscută mașină a companiei germane. 

În primul său sezon pe circuit, M3 a reuşit să câştige titlul în Campionatul Mondial, în Campionatul European şi alte opt titluri. M3 şi-a câştigat statutul de legendă, iar în 1989 l-a ajutat pe Ravaglia să obţină un al treilea titlu DTM pentru BMW. La finalul sezonului 1992, piloţii BMW M3 reuşiseră peste 1.500 de victorii individuale – 40 dintre acestea au fost în DTM – şi peste 50 de titluri internaţionale.

Dacă vrei să afli toată povestea intră pe pagina noastră de facebook unde poți câștiga un un DVD despre istoria din spatele BMW-ului în competițiile motorizate.

 

Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....
Ultima oră
Pe aceeași temă