Un milion de automobile Mercedes, inclusiv model 2017, sunt rechemate în service pentru o problemă la airbag

Grupul auto german Daimler a rechemat, luni, în service peste un milion de autoturisme și SUV-uri marca Mercedes-Benz vândute la nivel global.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2017 - 23:04

Grupul auto german Daimler a rechemat, luni,  în service peste un milion de autoturisme și SUV-uri marca Mercedes-Benz vândute la nivel global, informează Reuters citată de Agerpres.

La aceste mașini este necesară soluționarea unei posibile probleme provocate de umflarea accidentală a airbag-urilor.

Acțiunea vizează 495.000 de vehicule din SUA, 400.000 din Marea Britanie, 76.000 din Canada și alte câteva sute de mii din Germania, au precizat oficialii companiei. Rechemarea la service acoperă modelele din Clasele A, B, C și E precum și CLA, GLA și GLC vândute în perioada noiembrie 2011 — iulie 2017.

Potrivit companiei, o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenționată a airbag-ului din fața șoferului în vehiculele incluse în această rechemare. Daimler subliniază că această problemă nu are legătură cu scandalul provocat de airbag-urile defecte furnizate de producătorul japonez Takata, care a retras de pe piață aproximativ 100 de milioane de airbaguri vândute la nivel mondial.

Daimler informează că dacă indicatorul airbag-ului este aprins, clienții trebuie să contacteze Mercedes sau concesionarul lor. La rândul său constructorul îi va contacta pe clienții care posedă un vehicul vizat de această rechemare. Repararea defecțiunii durează aproximativ o oră și va fi făcută de constructor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...