11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialScandalul Volkswagen a diminuat vânzările mărcii în România. Cât a vândut în...

Scandalul Volkswagen a diminuat vânzările mărcii în România. Cât a vândut în septembrie

Volkswagen a avut probleme cu vânzările în România în luna septembrie, ca urmare a scandalului emisiilor de noxe. Producătorul german a vândut cu 30,6% mai puțin mașini luna trecută, față de august, coborând o poziție în topul vânzărilor.

Volkswagen a comercializat, în România, doar 716 unităţi în septembrie şi 6.939 de la începutul anului. Cealaltă marcă din grupul Volkswagen prezentă în top zece pe piaţa românească (Skoda) a avut în septembrie vânzări mai mari cu 25,7%, fiind livrate 762 unităţi, care au asigurat constructorului locul al doilea în clasamentul pe mărci, după Dacia şi Volkswagen, conform Mediafax.

Brandul Volkswagen are un model în topul celor mai bine vândute zece maşini în România – Golf, ale cărui livări au scăzut însă în septembrie, faţă de august, cu 35,3%, la 233.

Piaţa auto a crescut în primele nouă luni ale anului cu 16,2% faţă de aceeași perioadă a anului trecut, la 85.511 unități, doar pentru autoturisme avansul fiind de 13,5%, la 69.659 maşini.

Citește și Scandalul Volkswagen continuă: Un al doilea soft, prezent pe noile diesel-uri Euro 6. Lansări amânate în SUA!

Autoturismele diesel continuă să domine piața, cu o pondere în scădere însă, la nouă luni, la 54%.

Producţia naţională a fost în septembrie de 41.784 de autovehicule, cea mai mare din acest an, iar la nouă luni a urcat cu 3,8%, la 298.355 unități.

Exporturile au urcat în primele trei trimestre cu 1,4%, la 269.964 unităţi.

“Având în vedere evoluția din primele 9 luni, cu creștere consistentă în luna septembrie (+12%), este foarte posibil ca volumul total al vânzărilor de autovehicule pentru întreg anul 2015 să atingă cifra de 112.000 unități, din care cca. 91.000 autoturisme și cca. 21.000 vehicule comerciale (microbuze, comerciale ușoare și grele)”, arată APIA.

În septembrie a izbucnit scandalul echipării maşinilor diesel Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor, grupul anunţând că 11 milioane de maşini au fost dotate cu astfel de softuri şi urmează să fie rechemate în service, pentru remedierea situaţiei.

În România, Registrul Auto Român a anunţat joi că a primit de la reprezentanţa Volkswagen în România, până în prezent, liste cu peste 50.000 de vehicule aparţinând mărcilor Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen destinate comercializării pe plan local echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor, din cele peste 100.000 inventariate de autorităţi.

Citește și Tesla Model S primește un update: AUTONOMIE, dar cu mâinile pe volan!

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă