Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România ar putea avea echipă de Formula 1: Monopost Dacia cu motor Renault!

FIA ar putea introduce din sezonul 2015 noi echipe în Marele Circ, în prezent trei proiect fiind în competiţie directă, unul dintre ele cu rădăcini româneşti. Prima echipă de formula 1 care ar putea purta logoul ...

Share

Victor Gavril 0 comentarii

17.01.2014 - 15:54

FIA ar putea introduce din sezonul 2015 noi echipe în Marele Circ, în prezent trei proiect fiind în competiţie directă, unul dintre ele cu rădăcini româneşti. Prima echipă de formula 1 care ar putea purta logoul Dacia are în spatele ei un neamţ din Timişoara, cu state vechi în Formula 1.

Colin Kolles, fost manger al unor echipe precum Force India, născut în Timişoara, este interesat să susţină un nou proiect, de această dată cu implicarea industriei auto din România, sursele din presă indicând că ar fi vorba despre Dacia. Presa auto din germania vorbeşte despre un posibil monopost care ar putea fi construit de echipa lui Kolles, într-un centru din germania, acolo unde este realizat şi un viitor bolid pentru Le Mans.

Conform lui Adam Cooper, un apropiat al Marelui Circ, viitoare echipă înscrisă în F1 ar putea avea însemnele Dacia, în timp ce motorul va fi cu siguranţă de provenienţă Renault. Producătorul auto francez mai este furnizor de motoare pentru alte patru echipe, inclsiv pentru campionii de la Redbull.

Cu toate că până acum astfel de anunţuri au făcut parte din arsenalul de aşa-zise "breaking news" date pe 1 aprilie, de această dată nu mai poate fi vorba despre o păcăleală. Totuşi deocamdată nici Renault, nici Kolles nu a făcut un anunţ oficial cu privire la zvonurile apărute în presa germană.

În luptă cu un proiect din Serbia

Pentru 2015 au mai intrat în competiţie alte două proiecte, unul care ar putea trimite în F1 o echipă patronată de Gene Haas, care deţine şi o echipă NASCAR şi un proiect sârbesc. Stefan GP este propunerea venită din Serbia, din partea unui inginer şi om de afaceri, Zoran Stefanović, care a mai încercat cu alte două ocazii să facă pasul spre "Champions League-ul sporturilor cu motor", cum mai este denumită Formula 1 de către fani.

FIA, organul de reglementare al Marelui Circa, va anunţa la sfârşitul lunii februarie dacă va introduce noi echipe în grila de start a sezonului 2015.

 

Citește totul despre:

Comentarii