22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia ar putea avea echipă de Formula 1: Monopost Dacia cu motor...

România ar putea avea echipă de Formula 1: Monopost Dacia cu motor Renault!

FIA ar putea introduce din sezonul 2015 noi echipe în Marele Circ, în prezent trei proiect fiind în competiţie directă, unul dintre ele cu rădăcini româneşti. Prima echipă de formula 1 care ar putea purta logoul Dacia are în spatele ei un neamţ din Timişoara, cu state vechi în Formula 1.

Colin Kolles, fost manger al unor echipe precum Force India, născut în Timişoara, este interesat să susţină un nou proiect, de această dată cu implicarea industriei auto din România, sursele din presă indicând că ar fi vorba despre Dacia. Presa auto din germania vorbeşte despre un posibil monopost care ar putea fi construit de echipa lui Kolles, într-un centru din germania, acolo unde este realizat şi un viitor bolid pentru Le Mans.

Conform lui Adam Cooper, un apropiat al Marelui Circ, viitoare echipă înscrisă în F1 ar putea avea însemnele Dacia, în timp ce motorul va fi cu siguranţă de provenienţă Renault. Producătorul auto francez mai este furnizor de motoare pentru alte patru echipe, inclsiv pentru campionii de la Redbull.

Cu toate că până acum astfel de anunţuri au făcut parte din arsenalul de aşa-zise “breaking news” date pe 1 aprilie, de această dată nu mai poate fi vorba despre o păcăleală. Totuşi deocamdată nici Renault, nici Kolles nu a făcut un anunţ oficial cu privire la zvonurile apărute în presa germană.

În luptă cu un proiect din Serbia

Pentru 2015 au mai intrat în competiţie alte două proiecte, unul care ar putea trimite în F1 o echipă patronată de Gene Haas, care deţine şi o echipă NASCAR şi un proiect sârbesc. Stefan GP este propunerea venită din Serbia, din partea unui inginer şi om de afaceri, Zoran Stefanović, care a mai încercat cu alte două ocazii să facă pasul spre “Champions League-ul sporturilor cu motor”, cum mai este denumită Formula 1 de către fani.

FIA, organul de reglementare al Marelui Circa, va anunţa la sfârşitul lunii februarie dacă va introduce noi echipe în grila de start a sezonului 2015.

 

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă