11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMercedes-Benz va folosi motoare produse în România. Vezi ce model va avea...

Mercedes-Benz va folosi motoare produse în România. Vezi ce model va avea motor de Sandero!

Dacia va exporta motorul Energy TCe 90, produs în uzina de la Mioveni, pentru producătorul Daimler. Modelul care va fi echipat cu motorul folosit deja de Sandero sau Clio este citadina Smart. 

“Renault Technologie Roumanie (RTR) are un parteneriat cu Daimler, motorul H4 care se fabrică la Piteşti este exportat la Daimler pentru modelul de oraş Smart”, a declarat Sorin Buse, directorul general RTR, conform wall-street.ro. Anunţul a fost făcut în cadrul evenimentului de lansare a programului „Drive your future”, ediţia 2013.

Pe platforma de la Mioveni se estimează că vor fi produse anul acesta, în cadrul Uzinei de Mecanică şi Şasiuri, circa 150.000 exemplare ale propulsorului Energy TCe 90. În prezent acest motor echipează modele precum Dacia Logan, Sandero, inclusiv versiunea Stepway dar şi Renault Clio sau Twingo.

Vezi şi FOTO NOUL Mercedes GLA Concept, crossoverul compact în premieră la Shanghai. Vezi cum arată!

Motorul, cunoscut sub denumirea Energy TCe 90, este un turbo de 0,9 litri. Cu o capacitate de doar 900 cm3 şi doar trei cilindri motorul este capabil să dezvolte 90 CP. Motorul este fabricat integral la Mioveni, piesele folosite fiind turnate în cadrul uzinei. Energy TCe 90 este un motor care înglobează noile tehnologii generate de curentul downsizing (reducerea capacităţii cilindrice a motorului, fără însă a afecta puterea dezvoltată). În România principalul rival al acestui motor este EcoBoost de 1 litru, care echipează modelele Ford B-Max şi este produs la Craiova.

Motorul Energy TCe 90 explicat într-un clip video

Platforma de la Mioveni are o capacitate de producţie de circa 450.000 de motoare anual. Uzina Mecanică şi Şasiuri, acolo unde sunt produs şi motorul Energy TCe 90, este a doua ca mărime de pe platforma Dacia, ea având circa 3.800 angajaţi din totul de peste 13.000.

Exportul către Daimler vine în contextul unui parteneriat la nivel golbal pe care grupul Renault îl are cu producătorul german. În prezent se discută despre dezvoltarea unor modele Smart care să folosească tehnologii Renault. 

Vezi şi BMW aruncă în lupta cu Mercedes un nou brand auto: ZINORO. Vezi pe ce piaţă!

„Drive your future”, program de “porţi deschise” pentru 111 studenţi

 Renault România a lansat luni, 15 aprilie, programul de stagii „Drive your future”, ediţia 2013, în prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu şi a rectorului Universităţii Politehnica Bucureşti, prof. dr. inginer George Darie, conform unui anunţ oficial.

 Programul este adresat studenţilor în anii terminali şi masteranzilor care provin de la universităţi din toată ţara (Bucureşti, Piteşti, Craiova, Galaţi, Sibiu, Constanţa, Târgu Mureş, Cluj, Iaşi, Târgovişte, Bacău), dar şi din Franţa (Lyon). Timp de trei luni, 111 studenţi şi masteranzi vor face practică în cadrul entităţilor Renault România.

În ultimii doisprezece ani, peste 1.000 de studenţi au făcut practică la uzinele Dacia şi la Renault România. Este unul dintre cele mai mari programe oferite de către un angajator în România. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă