13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLovitură pentru Dacia: mini Sandero, din nou infirmată. Ce spune Ghosn despre...

Lovitură pentru Dacia: mini Sandero, din nou infirmată. Ce spune Ghosn despre Kwid

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, a anunțat că modelul Kwid nu va fi comercializat și sub marca Dacia, după ce citadina a fost lansată pe piața din India sub logo-ul Renault.

Kwid, citadină situată sub modelul Sandero și care preia multe trăsături de la hatchback-ul de la Mioveni, a fost lansată pe piața auto din Indian și va intra și pe alte piețe emergente ale Asiei. Totuși modelul este departe de a fi comercializat și în Europa.

“Nu va exista un Kwid branduit ca Dacia… va exista doar Renault Kwid”, a spus Carlos Ghosn, conform indianautosblog.com

Șeful Renault nu a oferit mai multe detalii despre un model Dacia situat sub Sandero, însă decizia de a nu comercializa Kwid sub marca Dacia va amâna din nou apariția mult așteptatului baby Sandero.

Renault Kwid, care va avea un preț de pornire de circa 4.280 euro, a fost construit pentru a putea fi lansat chiar și pe piețele europene. Cu toate că în India ABS-ul sau ESP-ul ar putea fi introduse abia în viitor, Gerard Detourbet, creatorul lui Kwid, spune că modelul poate primi toate dotările necesare pentru a putea fi introdus și pe o piață exigentă, precum cea europeană.

Kwid preia mai multe trăsături de la Sandero, astfel că pe lângă artificiile estetice împarte cu citadina de la Mioveni inclusiv o parte dintre dotări, cum ar fi sistemul MediaNAV, cu ecranul tactil de 7 inci.

Cu toate că Renault nu a confirmat până acum la nivel oficial apariția unei Dacia mini, de această dată zvonurile privind lansarea unui astfel de model au fost bazate pe faptul că Renault Kwid nu doar că împrumută trăsături de la Sandero dar este situat tot în zona mașinilor low-cost.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă