13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInregistrarea audio si video in timpul probei practice la examenul auto, se...

Inregistrarea audio si video in timpul probei practice la examenul auto, se extinde (P)

Dupa cum probabil ati aflat pana la aceasta ora, proba practica a examenului auto a suferit o modificare, începand cu data de 03.07.2017, fiind înregistrata atat audio, cat si video, din masina în care, aspirantului la permis, îi vor fi testate abilitatile de conducere deprinse în timpul cursurilor, asa cum reiese din comunicatul de presa al DRPCIV.

AVIZ, ASPIRANTILOR LA PERMISUL DE CONDUCERE – DRPCIV, sursa principala a informatiilor referitoare la examenul auto

     "Pentru asigurarea si verificarea legalitatii examenului de obtinere a permisului de conducere, începand cu data de 03.07.2017, modul de desfasurare a probei practice se va înregistra atat video cat si audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la sustinerea acestei probe. Nu se va inregistra proba practica pentru categoriile AM, A1, A2 si A", anunta Directia Regim Permise si Înmatricularea Vehiculelor. 

  • AM se refera la moped (vehicul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie este mai mare de 25 km/ora, dar mai mica de 45 km/ora
  • A1, este motocicleta fara atas, cu putere maxima de 11 kw
  • A2, motocicleta fara atas, cu o putere a motorului de cel putin 20kw, dar de maximum 35 kw, iar
  • A, este motocicleta fara atas, cu o putere a motorului de cel putin 50 kw⃰

*Anexa 1a) a Ordinului nr. 733/2013

Etapizarea implementarii sistemului de înregistrare a probei practice la examenul auto

Din data de 03.07.2017, înregistrarea audio si video a probei practice a examenului auto, a început sa fie operationala în Bucuresti si judetul Ilfov, urmand ca, aceasta sa devina functionala la nivelul tuturor serviciilor judetelor, conform DRPCIV.

Potrivit ultimelor informatii, sistemul se implementeaza în cateva judete, printre care Sibiu, Botosani, Timis, Arad, urmand ca în scurt timp, sa cuprinda întreaga tara.

Scopul acestei modificari a Codului rutier este clar unul tintit, atat asupra modului de testare, cat si eventualitatii, în care un candidat va contesta în instanta proba respectiva, hotarare care va fi bazata pe dovezi clare.

Astfel, avem încredere, ca vor fi excluse speculatiile conform carora, exista candidati care obtin permisul de conducere, prin alte modalitati.

Pentru cei care vor resimti o presiune la nivel psihic, în timpul desfasurarii probei practice, acestia, trebuie sa stie ca nu sunt înregistrate fetele candidatilor sau martorilor, ci doar manevrele pe care le executa pentru testarea abilitatilor de conducere.

Va recomandam, ca pentru o promovare sigura a examenului teoretic pentru permisul de conducere una dintre prioritatile dvs. sa devina completarea a cat mai multor chestionare auto drpciv . dar si orele de conducere, alaturi de instructorul ales sa va ajute la dobandirea permisului mult visat.

Aceste chestionare le gasiti pe site-ul oficial al drpciv (Directia Regim Permise si Inmatricularea Vehiculelor), dar si pe alte surse online cum at fi b-drpciv.ro sau chestionare-az.ro .

Asa ca, daca ati trecut de examinarea teoretica a cunostintelor, obtinand un minimum de 22 raspunsuri corecte la chestionar, va invitam la sustinerea probei practice.

Deci, viitori soferi, pregatiti-va teoretic si practic, pasiti cu încredere si curaj în fortele proprii si, nici macar nu veti realiza, ca examenul auto se înregistreaza. 

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă