8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO NOUL Mercedes GLA. Nemţii îşi completează gama cu un baby-SUV!

FOTO NOUL Mercedes GLA. Nemţii îşi completează gama cu un baby-SUV!

Mercedes a lansat primele imagini oficiale cu noul SUV de clasa compactă, GLA, care pare să păstreze în detaliu aspectul conceptului omonim, prezentat în cadrul Salonului de la Shaghai. Un SUV lifestyle, GLA va intra în competiţie directă cu modele ca Audi Q3 sau viitorul BMW X4, respectiv Range Rover Evoque.

Clienţii SUV-urilor cu pretenţii, lifestyle, vor avea de ales dintr-o gamă tot mai mare, care de această dată şi-a mai adăugat un nume. Mercedes GLA este cel mai mic SUV de la Mercedes, însă mulţi îl consideră doar un crossover pentru modelul Clasa A. Ce e drept, GLA a fost construit pe platforma compactei germane, de multă vreme vorbindu-se despre lansarea unei versiuni mai robuste, cu trăsături de off-roader pentru Clasa A. Asemănări vizibile între cele două modele pot fi văzute atât la nivelul aspectului exterior, cât şi la interior, acolo unde mare parte este identică.

În ciuda dimensiunilor reduse, L x l x h (4,417 m x 1,804 m x  1,494 m), modelul oferă o capacitate maximă de încărcare de 421 litri. Însă modelul impresionează mai ales prin forma sa aerodinamică. Cu un coeficient de 0,29 GLA este cel mai aerodinamic SUV din clasă. Forma acoperişului curbată, terminată cu un spoiler care pare mai de grabă o continuare decât o întrerupere a acestuia, sau părţile profilate de sub maşină sunt menite să îmbunătăţească rezistenţa la fluxul de aer. Maşina beneficiază şi de o serie de caracteristici care reduc zgomotul scos la înaintarea, mai ales cu viteze ridicate.

Iniţial GLA va dispune de patru versiuni de motorizare, toate în patru cilindri. GLA 200 va fi propulsată de un motor de 1,6 litri şi 156 CP, GLA 250, de un motor de 2 litri şi circa 210 CP. În timp ce acestea vor fi versiuni pe benzină, vor exista şi două variante pe motorină, şi anume GLA 200 CDI, cu motor de 136 CP şi GLA 220 CDI, cu motor de 170 CP, ambele de 2,1 litri. 

În ceea ce priveşte transmisia, 200 şi 200 CDI vor dispune, standard, de o cutie de viteze manuală în şase trepte, în timp ce modelele mai scumpe, 250 şi 220 CDI, vor avea standard o cutie de viteze automată, cu dublu ambreiaj, cu şapte viteze.

Maşina va avea disponibile mai multe sisteme de siguranţă şi de asistenţă pentru şofer, precum Attention Assist, Collision Assist şi Adaptive Brake Assist. Va exista şi posibilitatea de a opta pentru sistemul de asistenţă pentru unghiul mort.

Mercedes GLA urmează să fie lansat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt. Deocamdată este cunoscut doar preţul estimativ pentru Marea Britanie, de circa 25.000 lire sterline (peste 29.000 euro, la cursul zilei), potrivit The Telegraph. Modelul va fi asamblat, începând cu sfârşitul acestui an, în Ungaria, acolo unde mai sunt produse modele precum CLA sau Clasa B.

 

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă