FOTO. A fost lansată oficial cea mai accesibilă mașină Tesla

Cea mai accesibilă mașină electrică a companiei Tesla a fost lansată oficial în cadrul unui eveniment special organizat joi seara, la Hawthorne, California.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2016 - 09:49

Cea mai accesibilă mașină electrică Tesla a fost lansată oficial în cadrul unui eveniment special organizat joi seara, la Hawthorne, California. Preţul Tesla 3 va fi de aproximativ 35.000 de dolari, în timp ce modelele S sau X ale producătorului american pornesc de la 70.000$. 

Producătorul american de automobile electrice Tesla a dezvăluit joi seară că are deja 130.000 de precomenzi pentru acest automobil care va intra în producţie abia în 2017, informează Reuters şi AFP. 

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea primele imagini oficiale cu Tesla 3.

Model 3 va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singură încărcare, a declarat directorul general de la Tesla, Elon Musk, precizând că vehiculul va intra în producţia de serie în 2017 la un preţ de pornire de 35.000 de dolari. 

"Nu veţi putea cumpăra o maşină mai bună pentru 35.000 de dolari", a declarat Elon Musk cu ocazia dezvăluirii prototipului Model 3, care ar urma să ajungă în Europa abia în cursul anului 2018. 

Model 3 este un element crucial în atingerea obiectivului strategic pe care Tesla şi l-a propus pentru 2020, când ar urma să vândă 500.000 de autovehicule electrice pe an, faţă de doar 50.000 anul trecut. Mai mulţi analişti au estimat că lansarea Model 3 ar putea i pentru istoria Tesla un moment la fel de important ca şi lansarea iPhone pentru grupul informatic Apple. 

Cu toate acestea Model 3 va intra pe piaţă care este deja aglomerată a automobilelor electrice. Gigantul General Motors Co. va lansa pe piaţă la finele acestui an noul automobile electric Chevrolet Bolt, care potrivit GM va avea o autonomie de aproximativ 200 de mile şi un preţ de cost de aproximativ 35.000 de dolari. De asemenea, Nissan Motor Co. pregăteşte o nouă versiune a automobilului electric Leaf care va avea o autonomie sporită la un preţ de cost similar. În plus, atât Model 3 cât şi celelalte noi vehicule electrice se confruntă cu provocările puse de preţurile reduse la benzină, costurile ridicate cu bateriile şi incertitudinile cu privire la investiţiile în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice. 

Citește totul despre:

Comentarii