7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDacia reînnoieşte trei dintre modelele sale

Dacia reînnoieşte trei dintre modelele sale

Noua Dacia Sandero Stepway capitalizează succesul modelului precedent şi propune un design atrăgător, echipamente moderne, pentru a atrage un public mai larg. O nouă culoare este disponibilă şi pentru acest model: Bleu Azurite.

O dată cu reînnoirea a trei dintre modelele sale de bază, Dacia îşi consolidează avansul în materie de achiziţie inteligentă şi continuă să se adapteze la aşteptările clienţilor.

Dacia este una dintre mărcile cu cea mai rapidă creştere a vânzărilor din ultimele decenii, cu peste 2 milioane de vehicule vândute din 2004. În plus, Dacia dispune în prezent de cea mai tânără gamă din Europa.

Un design nou

Lansarea noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway marchează o evoluţie semnificativă în design-ul modelelor Dacia.

Noua identitate stilistică a Dacia evocă sentimentul general de calitate şi de forţă.

Partea frontală, dominată de emblema Dacia, poziţionată în centrul calandrului, este comună pentru toate modelele. Întregul ansamblu a câştigat în expresivitate datorită noului design al blocurilor optice faţă şi formei noi a grilei radiatorului.

Din profil, ambele vehicule dau o impresie de robusteţe, afirmată de flancurile sculptate, de pasajele evazate ale roţilor şi de linia fluidă a părţii superioare a caroseriei.

Un design interior mai atrăgător

Cele două noi modele inaugurează o nouă planşă de bord, în două nuanţe (în funcţie de model şi de versiune), funcţională şi cu un design modern. Conturul cadranelor este cromat (în funcţie de versiune), iar butoanele de comandă, de ultimă generaţie, sunt deosebit de funcţionale.

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan şi mânerul schimbătorului de viteze sunt cromate (în funcţie de nivelul de echipare). Faţada centrală a planşei de bord beneficiază de un ornament a cărui culoare  (în funcţie de nivelul de echipare) este în armonie cu cea a mânerelor portierelor şi cu ornamentul de pe volan.

O atenţie deosebită a fost acordată calităţii percepute, atât la nivelul materialelor alese, cât şi al detaliilor de îmbinare.

Noi motorizări, economice şi performante

O dată cu lansarea noilor modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway, oferta de motorizări a mărcii Dacia s-a îmbogăţit.

Propulsoarele disponibile pe noile Dacia Logan şi Sandero.

În premieră, noile modele Logan şi Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault în domeniul mecanic. Acest motor de mică cilindree, supraalimentat, îmbină confortul, plăcerea de a conduce, consumul redus (5,3/100 km) şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (122 g/km), oferind astfel un cost de utilizare avantajos. 

Un adevărat concentrat de tehnologie în materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) şi lanţ de distribuţie. Datorită turbo-colectorului cu inerţie foarte scăzută asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), motorul furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min. Datorită cuplului de 135Nm disponibil încă de la turaţii joase (90% disponibil încă de la 1.650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv şi suplu în funcţionare. Propulsorul oferă astfel un raport ideal între plăcerea de a conduce şi un consum redus.

Acest motor de 1.149 cm3 dezvoltă o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestaţii bune atât în ciclu urban, cât şi la drum lung, propulsorul consumă în medie doar 5,9l/100 km şi emite 137g de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil şi într-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Această versiune propune un cost de utilizare şi mai mic şi un nivel al emisiilor reduse.

Recunoscut pentru performanţele, fiabilitatea şi impactul său redus asupra mediului înconjurător, motorul 1.5 dCi este disponibil în versiunea 55 kW (75 CP) şi 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu în creştere cu 20Nm, adică 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP şi 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic încă de la turaţii joase şi asigură reprize şi acceleraţii optime. În plus, motorul se dovedeşte a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km, adică 103 g/km de CO2 în ciclu mixt,. Datorită impactului redus asupra mediului înconjurător, cele două motoare beneficiază de semnătura Dacia eco².

Motorizările noii Dacia Sandero Stepway : TCe 90 şi dCi 90

Noua Dacia Sandero Stepway este dotată cu o gamă de motoare puternice.

Echipată cu propulsorul TCe 90, noua Sandero Stepway afişează un consum optim de carburant şi emisii reduse de CO2. 

În echiparea Diesel, motorul dCi 90 primeşte semnătura Dacia eco², care reflectă consumul redus şi nivelul scăzut al emisiilor de CO2 : 4,0 l/100 km (adică 105 g/km de CO2) în ciclu mixt.   

Modele

La opt ani de la lansarea Logan, modelul emblematic Dacia, marca prezintă, cu ocazia Salonului Auto de la Paris:

 Noul Logan : berlina de familie cu linii fluide şi elegante

 Noul Sandero : un vehicul de oraş compact care oferă 5 locuri spaţioase

  Noul Sandero Stepway : modelul destinat celor care iubesc aventura

  Preţurile pentru modelul Dacia Sandero încep de la 6990 euro (TVA inclus), iar Sandero Stepway este disponibil începând de la 10 800 euro (TVA inclus)

  Modelele Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România începând cu 1 octombrie 2012

  Modelul Dacia Logan va putea fi comandat în România de la finalul anului 2012

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă