11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDacia a lansat oficial noul Logan. Află cât va costa!

Dacia a lansat oficial noul Logan. Află cât va costa!

Dacia a prezentat joi în Spania, în premieră, noile modele de Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Sandero este mai ieftin decât precedentul în timp ce Loganul costă cu câteva sute de euro mai mult.

  • Noul Logan: maşina de familie accesibilă, cu linii fluide
    Acesta va fi disponibil în România începând de la preţul de 6.690 euro (TVA inclus)
    Comenzile pentru Noul Logan se pot prelua începând cu data de 9 noiembrie
  • Noul Sandero: un vehicul de oraş compact, cu un design modern, care oferă 5 locuri spaţioase la un preţ atractiv de la 6990 de euro
  • Noul Sandero Stepway: modern, dinamic şi atrăgător de la 10800 de euro

 

Economia în exploatare este asigurată de noile motorizări – benzină TCe 90 şi Diesel – care oferă mai multă plăcere la volan în condiţiile reducerii semnificative a consumului de carburant. Vehiculele Dacia sunt concepute pentru a oferi un spaţiu interior demn de segmentul superior. Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway dispun de acum de banchetă spate fracţionabilă 1/3-2/3 (în funcţie de versiune pe Noul Logan, în serie pe Noile Sandero şi Sandero Stepway).

Media Nav, sistemul multimedia complet
Inaugurat pe Dacia Lodgy şi Dokker, sistemul Media Nav îşi face apariţia pe cele trei noi modele. Dispunând de un ecran tactil color de 7 inch (18 cm), sistemul este uşor de utilizat datorită comenzilor intuitive, pagina de meniu asigurând trecerea rapidă de la o funcţie la alta.

Media Nav include, pe lângă aparatul radio, un sistem Bluetooth® care permite ascultarea fişierelor muzicale în audio streaming sau efectuarea unui apel telefonic hands-free.
Aparatele de gen i-pod se pot conecta cu ajutorul unei prize USB sau jack, amplasate pe faţada planşei de bord, comanda fiind apoi preluată de ecranul tactil sau de satelitul de comandă de la volan.

Dacia a vândut până acum peste două milioane de maşini dintre care patru sute de mii numai în România.Francezii consideră ca Dacia este un succes în primul rând pentru preţul scăzut.De aceean au redus preţul pentru România la Sandero, maşină care nu s-a vândut extraordinar pe piaţa autohtonă.
Garanţia pentru noile modele este de 3 ani sau o sută de mii de kilometri..
Toate cele trei modele noi au portbagajul mai mare decât precedentele.În ceea ce priveşte Loganu de data aceasta a fost dotat şi el cu banchetă spate rabatibilă însă pe varianta mai scumpă.
De data aceasta toate au servodirecţie, ABS şi ESP din dotarea standard.Sunt mai înalte , Sandero cu 38 mm, Loganul cu 23 mm şi Stepwaz cu 100 mm.
Noile motorizări de 1,2 16 valve, 1,6 TCE şi 1,5 DCI încearcă să rezolve problema consumului de carnurant.Astfel, cele cu opţiunea ECO 2 cosumă sub 5 litri de carburant la suta de kilometri.
Planşa de bord este total diferită.Oglinzile şi blocurile de iluminare sunt de asemenea noi.
Loganul este mai uşor cu trei kilograme decât cel vechi.
Toate modelele sunt dezvoltate pe aceeaşi platformă M0.Practic până la uşa din toate trei sunt identice, spatele făcând diferenţa între ele.Logan şi Sandero au 80 la sută piese comune.

 


Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă