13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCum să protejezi caroseria mașinii tale (P)

Cum să protejezi caroseria mașinii tale (P)

Caroseria mașinii este cea care oferă întregul aspect al mașinii tale. În funcție de aceasta, poți decide calitatea stării în care un automobil se află. O caroserie murdară, cu rugină, degradată va trăda și alte probleme interne. O caroserie bine întreținută va dovedi că proprietarul său se îngrijește de toate aspectele mașinii sale, încercând să o mențină într-o stare de funcționare cât mai bună.

 

În continuarea acestui articol îți vom prezenta 5 moduri prin care să ai grijă de caroseria mașinii.

 

5 moduri prin care să protejezi caroseria mașinii

  1. Șterge imediat orice pată

Pentru a te bucura de o stare cât mai bună a mașinii tale pentru mult timp, este recomandat să cureți imediat orice pată apărută. Cea mai potrivită metodă este prin utilizarea unei cârpe umede ori îmbibată într-o soluție specială de curățare a mașinii. Un șervețel ori o cârpă uscată nu vor face decât să întindă pata și să zgârie vopseaua.

 

  1. Remediază imediat zgârieturile

Zgârieturile apărute pe caroserie, indiferent de cauză trebuie a fi remediate cât mai repede. O zgârietură adâncă crește riscul caroseriei de a rugini în contact cu umiditatea. În cazul unei zgârieturi superficiale, aceasta poate fi reparată în termen de maxim o lună.

 

  1. Aplică un autocolant

Un autocolant auto, fie că reprezintă firma unde lucrezi, propriul business sau un design preferat, pe lângă rolul său de promovare, acesta poate ajuta la menținerea intactă a vopselei, asemenea unei folii de protecție. Astfel, pietricelele, nisipul, zgârieturile accidentale și sarea nu vor mai ataca structura caroseriei.

 

  1. Protejează caroseria de stropii de combustibil

Și stropii de combustibil pot dăuna aspectului caroseriei mașinii tale. Din acest motiv este indicat să cureți caroseria după fiecare alimentare cu benzină sau motorină.

 

  1. Curăță constant mașina, chiar și când nu o folosești

A lăsa mașina în parcare fără să o folosești, în condițiile în care se poate așeza constant praful este dăunător caroseriei. Se recomandă să o speli constant și să aplici un strat de ceară care să o protejeze de praf și murdărie.

 

Tu cum ai grijă de caroseria mașinii tale? Ține cont de aceste sfaturi și menține-ți aspectul mașinii în cea mai bună stare. Spre exemplu, dacă deții un automobil Renault, acest lucru va dovedi că și interiorul mașinii este bine îngrijit și că piesele auto Renault sunt într-o stare foarte bună de funcționare

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă