5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCele mai mici mașini din lume (partea I)

Cele mai mici mașini din lume (partea I)

Atunci când vine vorba despre mașini, caracteristicile care le descriu sunt infinite, mai ales că pe zi ce trece se inventează tot mai multe.

Multora le plac mașinile clasice, alții aleg variante sofisticate cu tot felul de funcții și sisteme care mai de care mai moderne, alții se bazează foarte multe pe aspect și culoare, unde din nou, variantele sunt nenumărate.

În afară de cele menționate mai sus, putem să vorbim despre consumul unei mașini (care se diferențiază de multe ori și în funcție de mărimea mașinii, motor, alte atașamente extra, iar lista poate continuă). Unii preferă mașinile mari de familie, pasionații de adrenalină le preferă pe cele sport sau de teren, iar alții le preferă pe cele mici, de oraș care să fie practice mai mult pentru cumpărături sau pur și simplu pentru plăcerea de a conduce.

Ei bine, pentru astăzi îți prezentăm o listă cu cele mai mici mașini din lume; unele parcă sunt ireale, arătând ca niște jucării foarte simpatice.

Poate că nu arată așa, însă Fork Ka are o lungime, lățime și greutate mai mică decât un BMW Mini Cooper. Primul Fork Ka a fost lansat în 1996 și a fost considerat o variantă modernă de Volkswagen Beetle.

 BlueCar este un autoturism electric și provine din Franța. O încărcare completă durează 6 ore, pe când una doar pe jumătate durează doar 2 ore. Mașina se poate achiziționa doar din Franța. Modelul se numește a€œCity și aparține companiei norvegiene de mașini a€œThink”.

 Daihatsu Copen este o mașină japoneză care a apărut de prin anul 2001, însă este disponibilă numai în Europa și Japonia.

 Mașină Smart Fortwo a fost în mod normal numită Smart City Coupe, când a debutat în 1998. 10 ani mai târziu, variantă electrică a fost concepută sub titlul de Fortwo Ed. Este disponibilă în SUA.

 Sursă foto: www.businessinsider.com

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă