13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCadillac, Dodge, Mercury sau Lincoln. Ce maşini la mâna a doua se...

Cadillac, Dodge, Mercury sau Lincoln. Ce maşini la mâna a doua se mai cumpără în România

Excentricul Bugatti Veyron  de 1001 Cai Putere precum şi  maşini în culori rare, portocaliu şi roz ,mărci exclusiviste ca   Acura, Cadillac, Dodge, Mercury şi Lincoln  sau maşini de epocă reprezintă piaţa auto excentrică a celor care caută un vehicul de ocazie în România.Preţul unui autovehicul second hand pleacă de la câteva sute de euro şi poate ajunge până la jumătate de milion de euro.

Chiar dacă în majoritatea anunţurilor online  se regăsesc maşini de 5-10 ani vechime, reprezentative pentru parcul auto naţional, există şi persoane care doresc să vândă maşini de epocă, dovadă fiind faptul că în 2013 pe autovit.ro au fost înscrise şi maşini produse acum 90 de ani. Printre cele mai vechi maşini din anunţuri se regăsesc modele ale unor mărci de tradiţie precum Ford, Mercedes-Benz, Chevrolet şi Oldsmobile, dar şi modele emblematice pentru industria auto, precum Citroen Traction Avant.“Deşi cultura maşinilor de epocă nu este foarte dezvoltată în România, există totuşi pasionaţi care formează o mini piaţă pentru aceste oldtimere. În ultimii ani au apărut evenimente dedicate acestor vehicule, expoziţii, ateliere de restaurare, a fost lansat chiar şi un muzeu.”. a declarat Mihai Cune, Business Manager Autovit.ro

 

Cele mai vechi 10 maşini scoase la vânzare pe Autovit.ro în 2013:                              

 

1. Ford Cabrio (1924)

2. Oldsmobile Ego (1924)

3. Ford Coupe (1926)

4. Chevrolet Coupe (1928)

5. Mercedes-Benz Roadster (1929)

6. Mercedes-Benz Cabrio (1929)

7. Ford Roadster (1929)8. Mercedes-Benz Cabrio (1929)

9. Chevrolet Coupe (1930)

10.Citroen Traction Avant (1934)

În 2013 au mai fost postate anunţuri pentru maşini de peste 200.000 de euro ale unor mărci exclusiviste precum McLaren, Aston Martin şi Maybach.

La polul opus, în categoria celor mai ieftine maşini se află modele comercializate pentru preţuri mai mici de 500-600 de euro, maşini cu rulaj mare şi de peste 15-20 de ani vechime.

Cele mai puternice maşini

Analizând anunţurile Autovit.ro se poate constata că majoritatea maşinilor au în general între 80 şi 120 CP, însă sunt şi anunţuri de supercar-uri de peste 600 CP, culminând cu Bugatti Veyron, de 1001 CP.

 

Cele mai puternice maşini de pe Autovit.ro, în 2013

1.       Bugatti Veyron 1.001 CP

2.      Lamborghini Aventador 700 CP

3.       Ferrari FF 660 CP

4.      Lamborghini Murcielago 640 CP

5.      Mercedes-Benz S 65 AMG 630 CP

6.      Bentley Continental 630 CP

7.       Mercedes-Benz SLR McLaren 626 CPMcLaren MP4 12C 625 CP

8.      Ferrari 599 GTB Fiorano 612 CP

9.      Audi RS6 560 CP

10.   Nissan GT-R 549 CP

 

Mărci rare

Cei mai mulţi utilizatori ai platformei Autovit.ro scot la vânzare autoturisme ale unor mărci populare precum Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW şi Mercedes, însă în unele cazuri se găsesc şi mărci rare în România, cum ar fi Acura, brandul premium al Honda sau Mercury, marcă a Ford. Printre mărcile rare care se mai găsesc în anunţuri se numără şi  Cadillac, Daihatsu, Dodge, Geely, Hummer Ligier, Lincoln, Mahindra şi Tata.

Culori rare

Luând în calcul culoarea maşinii, se remarcă faptul că peste jumătate dintre anunţurile pe Autovit.ro se referă la maşini negre, gri, albastre şi albe, însă sunt scoase la vânzare şi maşini de culori mai rar întâlnite, precum roz, galben sau portocaliu.

Verdele se regăseşte în 5% dintre anunţuri, mai ales la mărcile Volkswagen, Opel şi Ford, în timp ce maşinile portocalii apar în câteva zeci de anunţuri, cele mai multe pentru modele Volkswagen, Ford, Opel şi Fiat. Sunt foarte rar întalnite anunţurile pentru maşini de culoare roz, două exemple fiind Volkswagen New Beetle şi Peugeot 206 CC.

Şi galbenul este o culoare rară în lumea auto, în anunţurile online având o pondere de sub un procent din total, şi în acest caz Volkswgaen, Ford şi Opel au cea mai importantă prezenţă, alături de mărcile Renault, Smart, Mercedes-Benz şi Dacia.

Decapotabilele

Cabrioletele reprezintă sub un procent din piaţa auto deoarece sunt maşini sezoniere care sunt practice doar în lunile calde. Însă aceste maşini sunt atrăgătoare, fiindcă ies uşor în evidenţă pe stradă. Pe Autovit.ro peste 1% din anunţuri au ca subiect maşini cabrio, cele mai multe fiind pentru mărcile BMW şi Mercedes-Benz, dar şi pentru modele mai accesibile ca preţ de la Opel şi Peugeot. Cele mai scumpe decapotabile aflate la vânzare sunt Porsche Boxster şi Chevrolet Camaro, cu preţuri de peste 30.000 euro.

Dotări speciale

În anunţurile Autovit.ro se regăsesc de asemenea şi maşini cu dotări mai speciale, cum ar fi tapiseria din piele (menţionată într-un sfert dintre anunţuri, cele mai multe pentru BMW-uri). Scaunele încălzite apar în peste 30% dintre anunţuri (cele mai multe pentru maşini Volkswagen), iar sistemele de navigaţie apar într-un sfert din anuunţuri (cele mai multe la automobile BMW).

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă