Automobilele se vor vinde fără chei. Ele vor fi descuiate din telefonul mobil

Compania suedeză de automobile Volvo vrea să devină primul producător din lume care vinde maşinile fără chei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2016 - 21:30

Compania suedeză de automobile Volvo vrea să devină primul producător din lume care vinde maşinile fără chei, informează  theverge.com citat de Agerpres.

Cumpărătorii acestei mărci vor utiliza o cheie digitală dintr-o aplicaţie mobilă de smartphone pentru a intra în autoturisme, scrie theverge.com. 

Şoferii vor putea folosi aplicaţia şi o conexiune bluetooth pentru a porni automobilul, deschide accesul la rezervorul de combustibil, controla sistemul de securitate al maşinii sau doar a o debloca pe măsură ce se apropie de autovehicul. 

Cele mai mari provocări ale proiectului rămân însă folosirea în comun a maşinilor cu astfel de chei digitale de membrii aceleiaşi familii sau de către angajaţii aceleiaşi companii, mai ales că Volvo vrea să implementeze acest program pe maşinile furnizate Sunfleet, serviciu suedez de folosire în comun a maşinilor. 

Volvo va începe la sfârşitul acestui an un program pilot în Suedia, urmând să introducă această facilitate digitală pe unele dintre maşinile sale de serie în 2017. Compania trebuie să rezolve şi problema bateriei descărcate a telefonului mobil dacă vor totuşi ca şoferul să poată intra în maşină. Pentru cei care vor şi o cheie fizică, producătorul auto suedez le va oferi şi un set clasic de chei.

Citește totul despre:

Comentarii