ANPC: 2.000 de mașini Skoda și Dacia vor fi rechemate în service

Aproximativ 700 de mașini marca SKoda, modelele Rapid și Octavia III, cât și 1.300 de mașini Dacia Dokker vor fi rechemate în service, se arată în documentele transmise, joi, de companii către Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 20:57

Aproximativ 700 de mașini marca Skoda, modelele Rapid și Octavia III, cât și 1.300 de mașini Dacia Dokker vor fi rechemate în service, se arată în documentele transmise, joi, de companii către Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC), informează Mediafax.

Modelele Rapid şi Octavia III ale Porsche România ar avea probleme la mecanismul de blocare a uşii din interior. „Este posibil să existe o defecţiune la nivelul mecanismului de blocare a uşii din interior (Child Protection)”, se arată în comunicatul emis de constructorul auto.

Astfel, dealerii Skoda vor trimite clienţilor scrisori de rechemare în vederea programării în service. Reparaţia presupune verificarea funcţionării mecanismului, eventual înlocuirea acestuia dacă nu funcţionează corect. Operaţiunea durează aproximativ o oră.

Totodată, Renault Commercial Roumanie recheamă 1.289 autovehicule marca Dacia, modelul Dokker, pentru că Dacia a identificat posibilitatea ca opritorul unei uşi laterale culisante (sau a ambelor uşi laterale culisante) să prezinte o disfuncţionalitate, ceea ce ar putea duce – în cazul unui impact lateral – la o fixare incorectă a acesteia, informează ANPC.

Acţiunea de reparaţie durează între 40 de minute şi şase ore, în funcţie de intervenţia de realizat. Scopul acţiunii este de verificare sau, după caz, de montaj încuietoare şi opritor pe uşa laterală culisantă. În plus, Renault Commercial Roumanie recheamă 32 de autovehicule pentru a verifica şuruburile de fixare a opritorului de uşă. Dacă se va considera necesar, acestea se vor înlocui.

Proprietarii maşinilor afectate sunt îndemnaţi „să contacteze un reparator din reţeaua autorizată Dacia de pe teritoriul României pentru stabilirea unei programări în vederea verificării preventive a prezenţei opritorului spate şi/sau fixarea opritorului faţă. În cazul în care se va considera necesar, se va monta unul sau două opritoare spate şi/sau se vor înlocui şuruburile de fixare pe uşile laterale culisante ale vehicului”, potrivit datelor transmise de companie către ANPC.

Reprezentanţii companiei precizează că intervenţia va fi realizată gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...