7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecial3 moduri prin care să eviți scenarii neprevăzute când te afli la...

3 moduri prin care să eviți scenarii neprevăzute când te afli la volan (P)

Condusul poate fi una dintre cele mai plăcute și relaxante activități. Totodată, conducând, o persoană se poate expune la o sumedenie de riscuri, atunci când nu își ia toate măsurile de siguranță. Condusul în condiții de oboseală, condusul fără un set de anvelope corespunzătoare sau fără protecția necesară la piesele cruciale pentru funcționarea automobilului pot fi doar câteva situații care pot duce la scenarii neplăcute. Însă, adoptând conduita potrivită, un șofer le poate evita pe acestea fără prea mare efort.

Condusul în condiții de oboseală

Probabil că majoritatea șoferilor ar refuza să conducă în condiții de oboseală. În pofida acestui fapt, anual au loc nenumărate accidente rutiere care sunt cauzate de lipsa de odihnă. Soluția pare a fi simplă în aceste situații: evită să conduci când ești obosit. Însă ce faci atunci când ești nevoit să ajungi neapărat la o anumită destinație?

Una dintre soluții poate fi apelarea la serviciile unei companii de transport rutier, care să îți faciliteze deplasarea la locul în care ești nevoit să ajungi în termen scurt.

Anvelope corespunzătoare

Vremea din România poate fi foarte schimbătoare în anumite perioade ale anului. De aceea, atunci când te pregătești de un drum lung, este important să te asiguri că automobilul tău este echipat corespunzător pentru condițiile de drum pe care va fi nevoit să ruleze. În cazul anvelopelor automobilului tău, este important să te asiguri că presiunea acestora este corespunzătoare, dar și că nivelul de uzură nu a depășit limita permisă.

Dacă observi că actualele pneuri de pe automobilul tău sunt uzate, este recomandat să te orientezi spre achiziționarea unor noi anvelope, și astfel să eviți confruntarea cu situații neplăcute pe parcursul drumului care îți stă înainte.

Protejarea motorului

Motorul este una dintre componentele care pun automobilul în mișcare. Astfel, de funcționarea corespunzătoare a acestuia depinde atât siguranța ta ca șofer, cât și sosirea la destinația propusă. Atunci când mergi la drum lung, te confrunți cu diferite tipuri de șosele, dar și cu diferite obstacole sau pericole pentru integritatea mașinii tale.

Un mod prin care o poți proteja, este montarea unui scut motor din metal, care să îți ofere siguranța că motorul tău este protejat corespunzător de potențialele pericole pe care le poți întâlni la drum lung.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă