8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechAplicația WhatsApp anunță noi schimbări. Ce hotărâre s-a luat

Aplicația WhatsApp anunță noi schimbări. Ce hotărâre s-a luat

În prezent, WhatsApp este legat de telefonul unui utilizator. Aplicațiile sale desktop și web necesită ca acel dispozitiv să fie conectat și să primească mesaje, anunță CNN.

Dar noua funcție va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje „chiar dacă bateria telefonului dvs. este descărcată”.

Până la alte patru dispozitive – cum ar fi computerele și tabletele – pot fi utilizate împreună, a spus WhatsApp.

Pentru început, noua funcție va fi lansată ca un test beta pentru un „grup mic de utilizatori”, iar echipa intenționează să îmbunătățească performanța și să adauge caracteristici înainte de a o permite tuturor.

Criptarea end-to-end – un punct cheie de vânzare pentru WhatsApp – va funcționa în continuare în cadrul acestui nou sistem, a spus acesta.

Mai multe alte aplicații de mesagerie au deja o astfel de caracteristică, inclusiv aplicația rivală criptată Signal, care necesită un telefon pentru înscriere, dar nu pentru schimbul de mesaje.

Însă funcția a fost solicitată de mult timp de utilizatorii WhatsApp, care se pare că ating cifra de două miliarde.

 

Într-o postare pe blog care anunța mutarea, inginerii Facebook au spus că schimbarea necesită o „regândire” a designului software-ului WhatsApp.

Asta deoarece versiunea actuală „folosește o aplicație pentru smartphone ca dispozitiv principal, făcând telefonul sursa adevărului pentru toate datele utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesaje de la un capăt la altul pentru un alt utilizator [sau] să inițieze apeluri”, a spus compania.

WhatsApp Web și alte aplicații non-smartphone sunt în esență o „oglindă” a ceea ce se întâmplă pe telefon.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă