Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Achim Sawall, analist: Interzicerea Huawei în Germania, practic IMPOSIBILĂ

O procedură de acordare a licențelor în două etape pentru echipamentele 5G permite excluderea numai în cazul în care Cancelaria Federală, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Economice sunt de acord. Aceasta nu se va întâmpla.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2020 - 17:17

O procedură de acordare a licențelor în două etape pentru echipamentele 5G permite excluderea numai în cazul în care Cancelaria Federală, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Afacerilor Economice sunt de acord. Aceasta nu se va întâmpla.

Interdicția asupra Huawei ca furnizor 5G în Germania este practic imposibilă. Acest lucru vine din informațiile raportate de Frankfurter Allgemeine Zeitung (Paywall), în baza unor surse din cercurile guvernamentale. Conform informațiilor disponibile, tehnologia pentru echipamentele 5G este testată în prima etapă de către Oficiul Federal pentru Securitatea Tehnologiei Informației (BSI). Un catalog conținând criteriile de testare urmează să fie adoptat în scurt timp în TKG (Telecommunications Act).

A doua etapă, potrivit ziarului, este de a consacra conceptul de “încredere politică” în lege, prin actul de securitate IT al Ministerului Federal de Interne. Numai în cazul în care Cancelaria Federală, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Economice ridică îngrijorări împotriva unui furnizor în a doua etapă, de comun acord, aceste entități ar putea refuza aprobarea unui producător, în ciuda testului de siguranță de către BSI, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung. Cu toate acestea, acest lucru este practic imposibil, deoarece Cancelaria Federală și Ministerul Federal al Afacerilor Economice s-au opus în mod repetat unei excluderi a Huawei din cauza țării de origine China.

Ministrul Federal de Interne, Horst Seehofer (CSU), se opune, de asemenea, excluderii producătorului chinez de echipamente de telecomunicații Huawei de la procesul de extindere a rețelei 5G în Germania. “Sunt împotriva scoaterii unui produs de pe piață doar pentru că există posibilitatea să se întâmple ceva”, a declarat el în ianuarie 2020. “Sunt împotriva restricțiilor comerciale globale și forfetare.” Dacă furnizorii chinezi ar fi excluși, extinderea rețelei ar fi întârziată cu câțiva ani, a declarat Seehofer.

Evident, guvernul federal nu vrea să fie pus sub presiune de către SUA cu privire la problema importantă a rețelelor 5G.

Comentarii