6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechAccesul la sistemele de securitate ale unui aeroport internațional, vândut cu 10$

Accesul la sistemele de securitate ale unui aeroport internațional, vândut cu 10$

Date de acces la sistemele de securitate ale unui mare aeroport internațional au fost puse la vânzare pe dark web pentru numai 10$.  Potrivit publicației americane The Verge, descoperirea a fost făcută de o echipa de experți în securitate cibernetică de la McAfee și a fost confirmată de administratorii sistemelor informatice ale aeroportului în cauză, care nu a fost numit din motive de confidențialitate.

Astfel, oricine de pe dark web ar fi putut cumpăra, ieftin, acces la sistemele care guvernau securitatea din aeroport, precum și elementele automatizate ale clădirilor aeroportului. Ceea ce fusese compromis era accesul la conexiunea desktop la distanță (RDP – remote desktop protocol), care le permitea angajaților terminalului aerian să lucreze de acasă.

Nu se știe cu exactitate modul în care pus hackerii mână pe aceste date, dar cercetătorii McAfee baniuesc că este vorba de un atac cu „forță brută”: un software care ghicește efectiv parola, încercând milioane de combinații până când reușește să intre în sistem. 

Inginerii de la McAfee au subliniat că aerportul nu a fost singura instituție afectată de acest fenomen. Se pare că pe același magazin virtual ilegal puteau fi găsite și datele de acces la sistemele informatice ale unor entități guvernamentale (nu au fost dezvăluit numele țărilor în cauză, din motive lesne de înțeles), fiind vorba mai ales de organizații de sănătate publică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă