10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechAbraham Liu: Securitatea cibernetică este prea importantă pentru a fi folosită ca...

Abraham Liu: Securitatea cibernetică este prea importantă pentru a fi folosită ca fotbal politic

Huawei planifică investiții uriașe în Europa și nu prin achiziționarea de start-up-uri, ci prin construirea de facililtăți de producție, care duc la crearea de noi locuri de muncă, spune Abraham Liu, Huawei Chief Representative to the EU Institutions.

Huawei are 14.000 de angajați în Europa, contribuie cu 16 miliarde euro la PIB-ul anual al UE și plătește 1,6 miliarde sub formă de impozite directe. „Clienții noștri apreciază în mod clar produsele și serviciile noastre, de aceea avem atât de mult succes aici și în întreaga lume. În prezent, planificăm investiții uriașe în Europa, nu prin achiziționarea de startup-uri europene, ci prin construirea de facilități de producție și prin urmare, creând mai multe locuri de muncă. Suntem prezenți și de încredere în Europa de 20 de ani. Prin aceste măsuri și multe altele, majoritatea oamenilor ne-ar considera o companie europeană”, arată Liu.

Reprezentantul Huawei arată însă că compania este sub un asediu de acuzații nefondate din partea guvernului SUA, ceea ce pune în pericol planurile de investiții.

„Până în prezent, SUA nu au furnizat nicio dovadă pentru a-și susține acuzațiile. Unii oameni cred, sau chiar speră, că problemele noastre cu SUA vor aduce beneficii campionilor europeni ai industriei și vor ajuta Europa să își atingă autonomia strategică. Cred cu tărie că opusul este adevărat. Într-adevăr, suntem unul dintre acei campioni europeni, nu în ultimul rând când vine vorba de crearea de locuri de muncă, obligațiile fiscale și o istorie de 20 de ani de angajament față de progresul tehnologic și social al Europei. Reducerea concurenței nu este niciodată o idee bună, dar acesta va fi rezultatul dacă SUA are voie să reușească. UE trebuie să aibă încredere în propriile sale valori, consacrate în legislația UE. Cea mai recentă politică americană privind controlul exporturilor va perturba lanțurile globale de aprovizionare. Acest lucru nu este în interesul nimănui – cu siguranță nu al Europei,” spune Liu.

El subliniază că „nu trebuie să aveți încredere în cuvintele noastre, ci să ne verificați!”

„SUA susțin că Huawei pune în pericol securitatea națională. Dar nu avem nicio activitate substanțială în SUA și nici nu furnizăm echipamente transportatorilor săi. Telefoanele noastre mobile funcționează cu software din SUA și sunt alimentate de cipuri de computer din S.U.A. Deci, de ce consideră SUA prezența Huawei în Europa o amenințare la adresa securității? Nu suntem – și ani de testare și verificare de către terți au dovedit acest lucru. Suntem cea mai testată companie de tehnologie din lume. Așa cum spunem în repetate rânduri, nu doar să aveți încredere în noi, ci să ne verificați”, explică reprezentantul Huawei.

„Credem că securitatea cibernetică este prea importantă pentru a fi folosită ca fotbal politic. De fapt, acțiunile guvernului SUA încetinesc desfășurarea 5G în Europa. O Europă care are nevoie urgentă de redresare economică și de cea mai bună tehnologie oferită de lume pentru a o face competitivă”, explică Liu.

Inițiativa SUA, Clean Networks, are potențialul de a fractura comunicațiile și poate avea implicații majore pentru industria de profil europeană prin restricțiile impuse și prin incertitudinile de reglementare. „Huawei are o mare bază de aprovizionare europeană și parteneriate extinse. Mulți dintre aceștia vor fi blocați să lucreze cu noi din cauza politicii SUA. SUA domină tehnologii precum semiconductori, cloud computing și sisteme de operare. Reducerea rolului concurenților globali, precum Huawei, va provoca daune directe industriei europene și va slăbi rezistența digitală a Europei”, arată Liu.

Măsurile vor afecta și cei peste 90 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Huawei nu ar mai putea alege să primească actualizări de software de la Google. „UE ar trebui să respingă această decuplare tehnologică care împiedică redresarea economică și încalcă spiritul și regulile Organizației Mondiale a Comerțului.”

„Ca o companie privată, deținută de angajați, este dificil, dacă nu imposibil, să ne apărăm împotriva acuzațiilor pe care ni le aduce un guvern. Cu toate acestea, putem spune că și interesele Europei sunt în joc. La fel ca orice companie internaționale de tehnologie, dorim reguli globale, standarde comune, piețe deschise și concurență loială. Relația dintre UE și China este de cea mai mare importanță. Sper că UE și China vor încheia tratatul comercial și de investiții pentru a oferi certitudinii industriei noastre și a trimite un semnal restului lumii că globalizarea nu poate și nu trebuie inversată”, explică Liu.

„Întreruperea comerțului global și a cooperării tehnologice va afecta industria, economiile și societățile europene. Europa trebuie să scoată lumea din pandemia coronavirusului și să-și revină. Credem în puterea inovației. Huawei este una dintre afacerile globale care provoacă dominația SUA în sectorul tehnologic. Suntem total dedicați să rămânem în Europa pentru a ajuta UE să își îndeplinească ambițiile digitale legitime, să îmbunătățească reziliența și să contribuie la redresarea economiei globale”, punctează Abraham Liu.

Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...
Ultima oră
Pe aceeași temă