Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

9 astronauţi vor participa la primele misiuni în spaţiu cu echipaj uman, lansate de SUA după 2011

Nouă astronauţi vor participa la primele misiuni în spaţiu cu echipaj uman care vor fi lansate de SUA de la închiderea programului precedent al agenţiei, în 2011.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2018 - 10:14

Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) semnalează un moment de referinţă pentru programul spaţial al Statelor Unite, care va recurge la serviciile sectorului privat pentru transportul mărfurilor şi astronauţilor pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie News.ro.

De la închiderea programului navetei spaţiale, NASA a depins de Rusia pentru trimiterea astronauţilor americani pe staţia spaţială, care este un laborator orbital de 100 de miliarde de dolari care se de plasează la circa 250 de mile (402 kilometri) deasupra Pământului.

Astronauţii prezentaţi vineri vor zbura cu nava spaţială dezvoltată de compania Space X, a antreprenorului Elon Musk, Crew Dragon, şi cu nava CST-100 Starliner dezvoltată de Boeing.

 

4 miliarde de dolari pentru „taxiuri spațiale”

 

Primele zboruri sunt aşteptate să aibă loc pe parcursul anului viitor.

În 2014, SpaceX şi Boeing au primit contracte de 2,6 miliarde de dolari, respectiv de 4,2 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea unor aşa-numite taxiuri spaţiale, care vor transporta astronauţii spre şi de la staţia spaţială.

Dintre cei nouă astronauţi prezentaţi ca membri ai echipajului, toţi, cu excepţia a trei, sunt veterani ai călătoriilor în spaţiu. Alţi membri ai echipajului vor fi desemnaţi ulterior de către partenerii internaţionali ai NASA pe staţia spaţială, a precizat agenţia.

Autorităţile americane au anunţat luna trecută că planurile de lansare at putea fi amânate din cauza măsurilor de siguranţă insuficiente şi a altor probleme ale programului NASA.

Comentarii

loading...