12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTech9 astronauţi vor participa la primele misiuni în spaţiu cu echipaj uman,...

9 astronauţi vor participa la primele misiuni în spaţiu cu echipaj uman, lansate de SUA după 2011

Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) semnalează un moment de referinţă pentru programul spaţial al Statelor Unite, care va recurge la serviciile sectorului privat pentru transportul mărfurilor şi astronauţilor pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie News.ro.

De la închiderea programului navetei spaţiale, NASA a depins de Rusia pentru trimiterea astronauţilor americani pe staţia spaţială, care este un laborator orbital de 100 de miliarde de dolari care se de plasează la circa 250 de mile (402 kilometri) deasupra Pământului.

Astronauţii prezentaţi vineri vor zbura cu nava spaţială dezvoltată de compania Space X, a antreprenorului Elon Musk, Crew Dragon, şi cu nava CST-100 Starliner dezvoltată de Boeing.

 

4 miliarde de dolari pentru „taxiuri spațiale”

 

Primele zboruri sunt aşteptate să aibă loc pe parcursul anului viitor.

În 2014, SpaceX şi Boeing au primit contracte de 2,6 miliarde de dolari, respectiv de 4,2 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea unor aşa-numite taxiuri spaţiale, care vor transporta astronauţii spre şi de la staţia spaţială.

Dintre cei nouă astronauţi prezentaţi ca membri ai echipajului, toţi, cu excepţia a trei, sunt veterani ai călătoriilor în spaţiu. Alţi membri ai echipajului vor fi desemnaţi ulterior de către partenerii internaţionali ai NASA pe staţia spaţială, a precizat agenţia.

Autorităţile americane au anunţat luna trecută că planurile de lansare at putea fi amânate din cauza măsurilor de siguranţă insuficiente şi a altor probleme ale programului NASA.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă