60 de jocuri de pe platforma Google Play sunt infestate cu viruși

Experţii în domeniul securităţii au descoperit 60 de jocuri pentru Android care includ un malware ce afişează reclame pentru adulţi. Conform datelor afişate de Play Store, jocurile în cauză aveau între 3 şi 7 milioane de instalări.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2018 - 09:13

În ciuda eforturilor pe care încearcă să arate că le face, Google nu reuşeşte să facă din Play Store un magazin de aplicaţii sigur pentru cei peste 2 miliarde de oameni care folosesc un dispozitiv cu Android.

Firma de securitate Check Point a anunţat Google că a descoperit 60 de jocuri pentru copii care includ un malware care afişează reclame pornografice ce acoperă, în unele cazuri, întreg ecranul.

Mai mult, malware-ul numit AdultSwine, încearcă să păcălească copii să instaleze false soluţii antivirus şi să-şi înscrie numărul de telefon într-un formular. Conform datelor afişate de Play Store, jocurile în cauză aveau între 3 şi 7 milioane de instalări.

Google a eliminat deja cele 60 de jocuri din magazinul de aplicaţii şi a dezactivat conturile dezvoltatorilor. În apărarea sa, Google spune că reclamele afişate de jocurile cu malware nu erau livrate chiar de el.

Ceea ce nu spune Google este cum de au fost acceptate acele jocuri în magazinul oficial de aplicaţii şi cum de numeroasele măsuri de securitate pe care se laudă că le foloseşte nu au depistat malware-ul.

Spre deosebire de Apple, care foloseşte o echipă editorială pentru probarea aplicaţiilor, Google se bazează în multe din produsele şi serviciile sale pe algoritmi software care, aşa cum se vede, nu par pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes sarcinile.

Comentarii